Flank steak s baklažánovo-cuketovou plnkou

Miroslav Hužvár
šéfkuchár hotela Yasmin v Košiciach, 8. júla 2014
Flank steak s baklažánovo-cuketovou plnkou
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g (hovädzia slabina)
300 g
300 g
2 ks
2 ks
4 strúčiky
200 ml
200 ml
20 g




Postup

  1. 1

    Baklažán a červenú papriku opečieme dotmava, aby z nich poľahky zišla šupka. Baklažán a cuketu okoreníme, osolíme, pridáme cesnak a rozmixujeme tyčovým mixérom. Samostatne rozmixujeme červenú papriku.

  2. 2

    Flank steak prerežeme po dĺžke, osolíme, okoreníme a potrieme pripraveným baklažánovo–cuketovým pyré. Mäso zrolujeme a prepichneme ho kovovými ihlami, aby sa pri pečení neotvorilo.

  3. 3

    Grilujeme 20 minút, pričom mäso stále otáčame. Hotový flank steak narežeme na medailóniky a prelejeme paprikovým pyré.

Diskusia k receptu

yogicek
Súhlasím. Krásny recept. Pre laika aj krásne nezrozumiteľný. Od profíkov tu takých je. Čo s cibuľou? Čo s olejom? Čo so smotanou? Čo s bazalkou?
tomas999
Nebolo by od veci aby boli priložené aj fotky. Slabina je krásny kus mäska ale ťažko sa s ňou pracuje , je potrebné ju celú orezať a odblaniť, ak áno nikdy mi nevznikne taký veľký kus na roládu.
Ak máte niekto nejakú radu , sem s ňou. Ďakujem
mesiar50
@dogagador
Flank je ako spravne pise @tomas999 slabina nazyvana aj pupok,flank ci po madarsky lagyek.Maso sa nachadza na brusnej casti hovadzieho dobytka.
@tomas999
Zvacsit mensi kus masa sa da len vyklepanim masa.Pripadne pouzijeme dva kusy takto upraveneho masa a potom jednu cast prilozime k druhej.Je dobre ked sa maso na spoji prekryva a tym zaruci lepsiu sudrznost.Zrolujeme a hustejsie previazeme spagatom,alebo ho zafiksujeme spajdlou pripadne kovovymi ihlicami.
Robieval som tymto sposobom hovadziu stefansku pecienku,ale tusim som mal vtedy hrubsiu slabinu a nozom som si do nej spravil otvor.Slabina je naozaj chutne maso na pripravu gulasov,perkeltov a roznych rolad.
mesiar50
@tomas999
Prepac ma byt:Robieval som tymto sposobom rolady.Este musim dodat,ze prilisnym vyklepanim ,maso straca na stavnatosti.Prajem vsetko dobre.
evanaaa
No, neviem, ja slabinu väčšinou kupujem na polievku - hovädzí vývar, prípadne na guľáš a neviem si predstaviť, ako by som ju opracovala a použila inak, aj keď tu Lacko - @mesiar50 radí, k tomu treba iste šikovné ruky a trpezlivosť. Ona je akoby obalená blanou z oboch strán, niekedy, a vyklepať ju by sa mi nedarilo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia