Flammkuchen

naja - fotkanaja, 17. marca 2013
Flammkuchen
Foto: naja
2
porcie
20 minút
príprava
15 minút
na 250 °C

Suroviny

Cesto:
200 g
1/4
1/4 čl
1/4 čl
125 ml
Obloženie:
200 g
200 g
40 g
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto spracujeme a nechame priblizne 20 min vykysnut. V tom case si pripravime oblozenie. Kyslu smotanu (ja som pouzila Schmand) zmysame zo struhanym syrom, stavou z citrona a ochutime korenim.

  2. 2

    Po vykysnuti vyvalkame cesto do dvoch okruhlych foriem. Cesto treba na tenucko vyvalkat, tensie ako na pizzu. Jedno cesto vazi priblizne 170 g (bez oblozenia).

    Flammkuchen - obrázok 2
  3. 3

    Cesto potreme zmesou z kyslej somtany a syra. Potom oblozime udenym lososom. Podla chuti sa moze dat aj por. Flammkuchen sa moze oblozit aj: zo slaninkou, sunkou, cibulou, paprikou ...

    Flammkuchen - obrázok 3
  4. 4

    Pecieme na ca. 250 °C ca. 12-15 min.

    Flammkuchen - obrázok 4
  5. 5

    Dobru chut!

Diskusia k receptu

gagika
na pohlad je to lakave a urcite aj chutne, ale toto nie je pravy Flammkuchen. Ten je so slaninkou a cibulou.
naja
.. ved je tam napisane, ze tam neni problem ho inak oblozit @gagika .. a ci je pravy alebo nepravi, ved nech si kazdy spravy po chuti!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia