Flammkuchen

Flammkuchen
Foto: naja
najaNaja, 38 ročná žena, Nemecko, recept pridala: 17. marca 2013 10:46Ďalšie jej recepty

Suroviny

2
porcie
20
minút
príprava
15
minút
na 250 °C

Postup prípravy receptu

1

Suroviny na cesto spracujeme a nechame priblizne 20 min vykysnut. V tom case si pripravime oblozenie. Kyslu smotanu (ja som pouzila Schmand) zmysame zo struhanym syrom, stavou z citrona a ochutime korenim.

2

Po vykysnuti vyvalkame cesto do dvoch okruhlych foriem. Cesto treba na tenucko vyvalkat, tensie ako na pizzu. Jedno cesto vazi priblizne 170 g (bez oblozenia).
Flammkuchen - obrázok 2

3

Cesto potreme zmesou z kyslej somtany a syra. Potom oblozime udenym lososom. Podla chuti sa moze dat aj por. Flammkuchen sa moze oblozit aj: zo slaninkou, sunkou, cibulou, paprikou ...
Flammkuchen - obrázok 3

4

Pecieme na ca. 250 °C ca. 12-15 min.
Flammkuchen - obrázok 4

5

Dobru chut!



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • tetrisss, 17. marca 2013 o 11:46
    Pekne.


  • gagika, 17. marca 2013 o 12:31
    na pohlad je to lakave a urcite aj chutne, ale toto nie je pravy Flammkuchen. Ten je so slaninkou a cibulou.


  • naja, 17. marca 2013 o 12:39
    .. ved je tam napisane, ze tam neni problem ho inak oblozit @gagika .. a ci je pravy alebo nepravi, ved nech si kazdy spravy po chuti!


  • medovnicek, 18. marca 2013 o 18:00
    môže to byť výborné, odkladám


  • naja, 19. marca 2013 o 19:43
    @medovnicek ... je .. odporucam to vyskusat :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Modranské rakvičky
Nebojte sa, nepôjdeme na kar. „Po rozum“ pôjdeme do kuchyne Aničky Horáčkovej do Sudoměříc.

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 32/2015: Kuracina Kuracina
Časopis Varecha v piatok 7. júla v denníku Pravda.


TOPlist