Flammkuchen

Flammkuchen
Foto: naja
najaNaja, recept pridal: 17. marca 2013 10:46Ďalšie jeho recepty

Suroviny

2
porcie
20
minút
príprava
15
minút
na 250 °C

Postup prípravy receptu

1

Suroviny na cesto spracujeme a nechame priblizne 20 min vykysnut. V tom case si pripravime oblozenie. Kyslu smotanu (ja som pouzila Schmand) zmysame zo struhanym syrom, stavou z citrona a ochutime korenim.

2

Po vykysnuti vyvalkame cesto do dvoch okruhlych foriem. Cesto treba na tenucko vyvalkat, tensie ako na pizzu. Jedno cesto vazi priblizne 170 g (bez oblozenia).
Flammkuchen - obrázok 2

3

Cesto potreme zmesou z kyslej somtany a syra. Potom oblozime udenym lososom. Podla chuti sa moze dat aj por. Flammkuchen sa moze oblozit aj: zo slaninkou, sunkou, cibulou, paprikou ...
Flammkuchen - obrázok 3

4

Pecieme na ca. 250 °C ca. 12-15 min.
Flammkuchen - obrázok 4

5

Dobru chut!



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • tetrisss, 17. marca 2013 o 11:46
    Pekne.


  • gagika, 17. marca 2013 o 12:31
    na pohlad je to lakave a urcite aj chutne, ale toto nie je pravy Flammkuchen. Ten je so slaninkou a cibulou.


  • naja, 17. marca 2013 o 12:39
    .. ved je tam napisane, ze tam neni problem ho inak oblozit @gagika .. a ci je pravy alebo nepravi, ved nech si kazdy spravy po chuti!


  • medovnicek, 18. marca 2013 o 18:00
    môže to byť výborné, odkladám


  • naja, 19. marca 2013 o 19:43
    @medovnicek ... je .. odporucam to vyskusat :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Diétna štyridsiatka
Na Záhorí žijú moji štyria synovci. Ten najstarší je už riadne odrastený a nedávno oslavoval štyridsiatku.

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist