Flammkuchen

najaNaja, 39 ročná žena, Nemecko, 17. marca 2013 10:46
Ďalšie jej recepty »

FlammkuchenFoto: naja
2
porcie
20 min
príprava
15 min
na 250 °C

Suroviny

Cesto:
200 g
1/4
1/4 čl
1/4 čl
125 ml
Obloženie:
200 g
200 g
40 g
podľa potreby

Postup prípravy

  1. 1

    Suroviny na cesto spracujeme a nechame priblizne 20 min vykysnut. V tom case si pripravime oblozenie. Kyslu smotanu (ja som pouzila Schmand) zmysame zo struhanym syrom, stavou z citrona a ochutime korenim.

  2. 2

    Po vykysnuti vyvalkame cesto do dvoch okruhlych foriem. Cesto treba na tenucko vyvalkat, tensie ako na pizzu. Jedno cesto vazi priblizne 170 g (bez oblozenia).

    Flammkuchen - obrázok 2
  3. 3

    Cesto potreme zmesou z kyslej somtany a syra. Potom oblozime udenym lososom. Podla chuti sa moze dat aj por. Flammkuchen sa moze oblozit aj: zo slaninkou, sunkou, cibulou, paprikou ...

    Flammkuchen - obrázok 3
  4. 4

    Pecieme na ca. 250 °C ca. 12-15 min.

    Flammkuchen - obrázok 4
  5. 5

    Dobru chut!

ohodnoť recept:
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist