Flammkuchen

Flammkuchen
Foto: naja
najaNaja, recept pridal: 17. marca 2013 10:46Ďalšie jeho recepty

Suroviny

2
porcie
20
minút
príprava
15
minút
na 250 °C

Postup prípravy receptu

1

Suroviny na cesto spracujeme a nechame priblizne 20 min vykysnut. V tom case si pripravime oblozenie. Kyslu smotanu (ja som pouzila Schmand) zmysame zo struhanym syrom, stavou z citrona a ochutime korenim.

2

Po vykysnuti vyvalkame cesto do dvoch okruhlych foriem. Cesto treba na tenucko vyvalkat, tensie ako na pizzu. Jedno cesto vazi priblizne 170 g (bez oblozenia).
Flammkuchen - obrázok 2

3

Cesto potreme zmesou z kyslej somtany a syra. Potom oblozime udenym lososom. Podla chuti sa moze dat aj por. Flammkuchen sa moze oblozit aj: zo slaninkou, sunkou, cibulou, paprikou ...
Flammkuchen - obrázok 3

4

Pecieme na ca. 250 °C ca. 12-15 min.
Flammkuchen - obrázok 4

5

Dobru chut!



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • tetrisss, 17. marca 2013 o 11:46
    Pekne.


  • gagika, 17. marca 2013 o 12:31
    na pohlad je to lakave a urcite aj chutne, ale toto nie je pravy Flammkuchen. Ten je so slaninkou a cibulou.


  • naja, 17. marca 2013 o 12:39
    .. ved je tam napisane, ze tam neni problem ho inak oblozit @gagika .. a ci je pravy alebo nepravi, ved nech si kazdy spravy po chuti!


  • medovnicek, 18. marca 2013 o 18:00
    môže to byť výborné, odkladám


  • naja, 19. marca 2013 o 19:43
    @medovnicek ... je .. odporucam to vyskusat :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist