Fľakatá roláda (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
Na jednej českej stránke som našla tento postup a hneď ma zaujal, tak som išla
improvizovať. Cesto na roládu je klasické lyžicové od cica2 a fľaky z čokolády dokáže
každá z nás a krém som zvolila čokoládový.
15 porcií |
30 minút príprava |
10 minút na 200 °C |
Postup
- Čokoládu na fľaky rozpustíme a obrátenou stranou lyžice tvoríme fľaky na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do chladničky stuhnúť.
- Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme hustý puding
- odstavíme a za častého miešania necháme vychladnúť
- Žĺtka s cukrom vyšľaháme do peny
- striedavo vmiešavame múku s práškom do pečiva, tuhý sneh z bielkov a citrónovú kôru
- hotové cesto vylejeme na stuhnuté fľaky a rovnomerne rozotrieme, dáme piecť.
- Po upečení ešte horúce aj s papierom stočíme do rolády
- necháme úplne vychladnúť
- maslo vyšľaháme s vychladnutým pudingom na krém
- pridáme rozpustenú čokoládu a došľaháme
- vychladnutú roládu rozvinieme, natrieme krémom
- znova zrolujeme, už bez papiera na pečenie, preložíme na tácku a necháme stuhnúť v chladničke, krájame na rezy, zdobíme podľa fantázie zvyšným krémom alebo šľahačkou