Fľakatá roláda (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Na jednej českej stránke som našla tento postup a hneď ma zaujal, tak som išla improvizovať. Cesto na roládu je klasické lyžicové od cica2 a fľaky z čokolády dokáže každá z nás a krém som zvolila čokoládový.

15
porcií
30 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Postup

  1. Čokoládu na fľaky rozpustíme a obrátenou stranou lyžice tvoríme fľaky na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do chladničky stuhnúť.
  2. Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme hustý puding
  3. odstavíme a za častého miešania necháme vychladnúť
  4. Žĺtka s cukrom vyšľaháme do peny
  5. striedavo vmiešavame múku s práškom do pečiva, tuhý sneh z bielkov a citrónovú kôru
  6. hotové cesto vylejeme na stuhnuté fľaky a rovnomerne rozotrieme, dáme piecť.
  7. Po upečení ešte horúce aj s papierom stočíme do rolády
  8. necháme úplne vychladnúť
  9. maslo vyšľaháme s vychladnutým pudingom na krém
  10. pridáme rozpustenú čokoládu a došľaháme
  11. vychladnutú roládu rozvinieme, natrieme krémom
  12. znova zrolujeme, už bez papiera na pečenie, preložíme na tácku a necháme stuhnúť v chladničke, krájame na rezy, zdobíme podľa fantázie zvyšným krémom alebo šľahačkou