Fitness raňajky 241kCal

kittyweiss - fotkakittyweiss, 28. novembra 2014

Kazde rano plne energie a velmi zdrave ranajky. (241kalorii, 8g tuk, 29g karbohydraty, 8g protein) Pokial nesekate vahu kludne mozete pridat antioxidanty co Zobraziť celý popisKazde rano plne energie a velmi zdrave ranajky. (241kalorii, 8g tuk, 29g karbohydraty, 8g protein) Pokial nesekate vahu kludne mozete pridat antioxidanty co znamena cucoriedky alebo ribezle, maliny.... cokolvek kludne aj banan alebo ak chcete zvysit protein tekvicove semiacka alebo Chia semiacka :) ja idem aj na nutricne hodnoty aj na kalorie takze vynechavam semiacka nahradzam to proteinovym drinkom po treningu.

1
porcia
2 minút
príprava

Suroviny

1 ČL
1 ČL
40 g
100 ml




Postup

  1. 1

    Zalievam vlocky so skoricou a kokosovym tukom vriacou vodou a dam to do mikrovlnky na minutu. Zamiesam a doplnim mlieckom studenym. Nemam vela casu na to lebo to robievam rano v robote :) takze sa s tym nehram ak davate tekvicove semiacka alebo antioxidanty teda bobule ( ribezle, cucoriedky, maliny atd....) tak sa to tam nebojte dat na zaciatku v mikrovlnke sa tomu nic nestane ak to chcete aj vidiet nie len citit tak to pridajte na koniec :)

Diskusia k receptu

micanela
aj kolega si ohrieval rano v robote vlocky s mliekom v mikrovlnke, ten smrad bol po celom open space - fakt dobry napad
1x kakao
boxik
Nie tak dávno som sa dozvedel v televízii že kokosový tuk je to najhoršie čo môžeme použiť v kuchyni a máme ho vraj nechať na kozmetické účely a tu zrazu vraj fitnes , tak neviem.
evanaaa
Ano, včera o tom bola reč........ale myslím si, že je niektorý aj jedlý, či nie? A je jedno - tuk a olej, alebo aj v tom je rozdiel? Myslím, stuhnutý tuk.
gman
@boxik kokosovy olej je jeden z najviac saturovanych rastlinnych olejov... ale ved nech kazdy je to, co uzna za vhodne :)
boxik
@gman to netvrdím ja , pretože mne „barbarovi“ stačia aj bežne používané oleje a tuky a teraz nech nečítajú tí čo chcú byť fit , ale aj čoraz viac u odborníkov na výživu, nielen gurmánov, aj donedávna tak zatracovaná bravčová masť. Takže kde je pravda ?
Toto tvrdia odborníci:
Problémom pri kokosovom oleji ako potravine je to, že zatiaľ o jeho zdravotných benefitoch existuje málo dôkazov podložených výskumom. Ako vysvetlil lekár Dariush Mozaffarian z Harvardskej lekárskej univerzity, v skutočnosti nie je úplne jasné, ako kokosový olej pôsobí na hladinu cholesterolu. Niektoré štúdie však už ukázali, že ju zvyšuje. Zároveň obsahuje obrovské množstvo nasýtených mastných kyselín, ktoré škodia srdcu, a samozrejme je to i kalorická bomba, takže ho treba konzumovať v minimálnych množstvách.
kittyweiss
Samozrejme kokosovy tuk je podlozeny vyskumami. Ja poznam len stranky v anglictine tu je link :  draxe.com/coconut-oil-uses/...


Takze redukuje celulitidu zdrave tuky sa tranformuju na ketony co palia tuk prospieva metabolizmu a balancuje hladinu hormonov v tele vsetko je to podlozene vyskumami samozrejme .... neviem skade mas ze nie. Pravda je ze zrychluje metabolizmus a to vidim na sebe.... navyse ma 92% obsahu nasytenych tukov co je extremne zdrave graf mozes vidiet na tejto stranke :  www.exrx.net/Nutrition/FatComparison.html...


Ja netipujem ja mam toto podlozene. Navyse nutricny odbornik toto schvaluje. Je pravda pravdepodobne su aj ine oleje ktore sa daju pouzivat ja pouzivam tento tak kazdemu ako chuti ..... ja som sem dala dietu ktoru mam ja .... moje vlocky nesmrdia v mikrovlnke podla mna jedlo vonia :) a ten prvy koment o ovoci.... mne sa nikdy nic zle nestalo s cucoriedkami v mikrovlnke vo vlockach len sa trosku roztiekli tak som ich davala az nakoniec.... neviem ci je to dobre pred alebo po takze to je len na doplnenie antioxidantov :) nebudem sa hadat mozno su cucoriedky v mikrovlnke hlupost ja len nemam cas v praci oddelovat to tak to robim dokopi :)
2x babav a peta5
kittyweiss
dakujem :) celkom zaujmave ja viem kazda ieta ma ine ranajky.... velmi zaujmavy prispevok definitivne skusim nahradit vlocky kokosom tam bude menej karbohydratov ale viac tuku tym padom - ale za pokus to stoji znie to dobre dakujem pekne :)
caterina
pocuj kittyweiss...to myslis vazne s tou zdravou stravou? a uz ti niekto povedal, ze mikrovlnka totalne meni strukturu jedla a nici vsetko dobre, co si myslis, ze z jedla vezmes. Mozes sa stazovat kolko chces na negativne komentare, ale navadzas neznalych na absolutne nezdravy sposob stravovania a mna az desi, kolki ti to zhltnu. Nemam nic proti niektorym receptom (ja by som pridala trochu tuku), ale nech mi povie ktorakolvek mama , zeby svojej mladej dcere (ktora by raz rada bola matkou) servirovala niekolko dni porcie rovnakeho jedla s minimom vyzivovej hodnoty
leomax
Úplne súhlasím s @caterina , čo sa tuku týka, pretože (prosím bez urážky), milá @Kittyweiss , ak si Ty na Tvojej profilovej fotke, Tvoja ináč celkom pekná tvárička si doslova pýta zjesť (nie spapať, nie sme malé deti) občas kus pečenej krkovice s nejakou knedľou, alebo kusom dobrého chleba. Prosím, neurážaj sa, ber to ako dobre mienenú radu.
kittyweiss
@leomax :D ano ja viem ja keby som sa nevenovala fitku tak samozrejme neodporucam takuto dietnu stravu. naurazam sa :D haha a krkovicu by som si ozaj dala :) @caterina a ano viem o com hovoris ja by som toto detom neservirovala to je upravena strava ked chudnem na diete .... ak niekto potrebuje zdravo schudnut ....o tej mikrovlnke to ano ale neda sa varit kazdy den tri krat mne sa neda varit ani kazdy den takze zohrievanie je nutne. Inak to nepoznam ani. Samozrejme ked raz budem mat deti, budu mat normalnu stravu :) toto je momentalne strava ktora sa hodi k posilke a kardiu aby to malo vyznam :)
1x leomax
kittyweiss
@caterina ja sa snazim nenavadzat ja len zdielam moju dietu pre pripad ludia pojdu do diet tak mozu vidiet co varim ja. zda sa mi to super ze zdielam svoje recepty a varenie :)
1x leomax




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia