Fitness bublanina s quinoa (fotorecept)
Autor receptu: rous5
Maškrťme zdravo !!!
Quinoa je prirodzene bezlepková, ľahko stráviteľná plodina a má vysoký obsah bielkovín.
Quinou používame ako prílohu namiesto ryže či zemiakov, ako základ sýtych šalátov a závarku do polievok, a k príprave sladkých kaší a nákypov.
12 porcií |
40 minút príprava |
30 minút na 170 °C |
Postup
- Je možné použiť akékoľvek ovocie, či už zavarené alebo čerstvé a rovnako aj múka môže byť akákoľvek (pohánková, ražná, špaldová, grahamová) .
- Quinou (kúpite v bio obchodoch, alebo v drogérií DM) opečieme na suchej panvici, až začne voňať. Necháme vychladnúť.
Čerešne zlejeme a vykôstkujeme.
- Vajcia oddelíme od žĺtka. Žĺtky vymiešame so šťavou s kompótu asi 4-5lyžíc a olejom. Do tejto zmesi zapracujeme quinou, orechy (môžu byť aj mandle) a múku. Ak by sa zdala byť zmes hustá pridáme ešte šťavu z kompótu.
- Bielka vyšľaháme do tuhého snehu, pridáme 1lyžicu citrónovej šťavy a opatrne všetko spolu zmiešame.
- Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Navrch dáme čerešne poprípade marhule, ja som skúsila oboje :) a dáme piecť.