Fitness bublanina s quinoa (fotorecept)

Autor receptu: rous5

Maškrťme zdravo !!! Quinoa je prirodzene bezlepková, ľahko stráviteľná plodina a má vysoký obsah bielkovín. Quinou používame ako prílohu namiesto ryže či zemiakov, ako základ sýtych šalátov a závarku do polievok, a k príprave sladkých kaší a nákypov.

12
porcií
40 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Postup

  1. Je možné použiť akékoľvek ovocie, či už zavarené alebo čerstvé a rovnako aj múka môže byť akákoľvek (pohánková, ražná, špaldová, grahamová) .
  2. Quinou (kúpite v bio obchodoch, alebo v drogérií DM) opečieme na suchej panvici, až začne voňať. Necháme vychladnúť. Čerešne zlejeme a vykôstkujeme.
  3. Vajcia oddelíme od žĺtka. Žĺtky vymiešame so šťavou s kompótu asi 4-5lyžíc a olejom. Do tejto zmesi zapracujeme quinou, orechy (môžu byť aj mandle) a múku. Ak by sa zdala byť zmes hustá pridáme ešte šťavu z kompótu.
  4. Bielka vyšľaháme do tuhého snehu, pridáme 1lyžicu citrónovej šťavy a opatrne všetko spolu zmiešame.
  5. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Navrch dáme čerešne poprípade marhule, ja som skúsila oboje :) a dáme piecť.