Fitness bublanina s quinoa fotorecept

rous5 - fotkarous5, 3. marca 2013
Fitness bublanina s quinoa (fotorecept)
Foto: rous5

Maškrťme zdravo !!! Quinoa je prirodzene bezlepková, ľahko stráviteľná plodina a má vysoký obsah bielkovín. Quinou používame ako prílohu namiesto ryže či zemiakov, ako základ sýtych Zobraziť celý popisMaškrťme zdravo !!! Quinoa je prirodzene bezlepková, ľahko stráviteľná plodina a má vysoký obsah bielkovín. Quinou používame ako prílohu namiesto ryže či zemiakov, ako základ sýtych šalátov a závarku do polievok, a k príprave sladkých kaší a nákypov.

12
porcií
40 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

20 g
1 pohár
5 ks
1 PL
120 ml
150 g
150 g




Postup

  1. 1

    Je možné použiť akékoľvek ovocie, či už zavarené alebo čerstvé a rovnako aj múka môže byť akákoľvek (pohánková, ražná, špaldová, grahamová) .

    Fitness bublanina s quinoa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Quinou (kúpite v bio obchodoch, alebo v drogérií DM) opečieme na suchej panvici, až začne voňať. Necháme vychladnúť. Čerešne zlejeme a vykôstkujeme.

    Fitness bublanina s quinoa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vajcia oddelíme od žĺtka. Žĺtky vymiešame so šťavou s kompótu asi 4-5lyžíc a olejom. Do tejto zmesi zapracujeme quinou, orechy (môžu byť aj mandle) a múku. Ak by sa zdala byť zmes hustá pridáme ešte šťavu z kompótu.

    Fitness bublanina s quinoa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Bielka vyšľaháme do tuhého snehu, pridáme 1lyžicu citrónovej šťavy a opatrne všetko spolu zmiešame.

    Fitness bublanina s quinoa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Navrch dáme čerešne poprípade marhule, ja som skúsila oboje :) a dáme piecť.

    Fitness bublanina s quinoa (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

mariaklara
Tu vidieť, že aj maškrtiť sa dá zdravo, @rous , prosím Ťa, čo to je to quinoa, to sú nejaké semienka, ďakujem, recept si ukladám.
rous5
@mariaklara Quinou pestovali Inkovia v Andách. Drobné zrniečka sa podobajú prosu. Pripravujú sa z nich rizotá, polievky, kaše, nákypy, prílohy, kombinujú sa s obilninami a strukovinami, alebo sa melú na múku, ktorá sa používa na prípravu tortíl. Quinoa obsahuje množstvo bielkovín, škrob, tuky, karotén, vitamíny skupiny B, vitamín E, A, C, z minerálov vápnik, horčík a železo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia