Fazuľová torta
Fit torta s marcarpone
Autor receptu: sdb
Už som pred časom spomínala fazuľu ako základnú surovinu na výrobu torty. Osvedčené sme zopakovali s obmenou a zož(r)ala dnes obrovský úspech.
12 porcií |
150 minút príprava |
50 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto pripravíme podľa receptu https://varecha.pravda.sk/recepty/fazulova-fit-torta/68805-recept.html. Mne stačila na korpus polovica, druhá išla do mrazáku na budúci výtvor. Prípadne treba použiť polovicu surovín.
- Mascarpone zmiešame s vanilkou a cukrom, pokiaľ nemáte pocit, že je mascarpone dostatočne pevné, môžete ho "doladiť" želatínou, agarom, či iným zhusťujúcim výrobkom podľa chuti a skúsenosti. Kvalita mascarpone (rovnako ako čokolády) má na výsledok veľký vplyv, nakoľko ide na tortu nepečené. Môžete použiť bezlaktózové, a light bývajú pevnejšie (ja ho preferujem).
- Nanesieme na tortu a necháme v mrazáku hodinu odpočívať. Pomôže to i rýchlemu stuhnutiu čokolády, ktorou tortu prelejeme.
- Ozdobíme podľa chuti a môžeme hned podávať, mascarpone nestihne premrznúť, takže kým zaspievate oslávencovi, nahrejete nôž na hladký rez a pripravíte tanieriky, bude akurát osviežujúca.
- Keďže u nás bola vrcholom gardenparty, tak podávaná na papierovej tácke, na chuti jej to rozhodne neubralo. Pre deti odporúčam až od dvoch rokov kvôli čokoláde, ideálne ešte neskôr, i keď je to samozrejme rozhodnutie rodičov.