Fínsky cviklový šalát

ejtaEjta, 52 ročná žena, Bratislava, recept pridala: 6. júna 2011 15:03Ďalšie jej recepty

Dlho som hľadala nejaký recept na šalát zo surovej cvikly, až som našla. Fotku zatiaľ nemám, lebo som ho ešte nerobila, ale ak urobím, tak priložím....

Suroviny

4
porcie
15
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Zeleninu očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle, cibuľku nasekáme nadrobno. Jablko zbavíme stredu a nakrájame na malé kocečky.

2

Majonézu zmiešame s jogurtom, najlepšie ak použijeme grécky, pridáme kečup a nastrúhaný chren. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Kto má rád pikantnejšie, môže použiť ostrý kečup.

3

Omáčku zmiešame s nastrúhanou zeleninou a necháme dobre vychladiť. Dúfam, že bude chutiť, mne sa zdá výborný....



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • zinnajdha, 7. júna 2011 o 09:43
    ...musí tam byť majonéze ? skúsim bez nej.


  • ejta, 7. júna 2011 o 11:19
    Určite nemusí, ja ju tiež do šalátov nedávam, ale takto je to v originál recepte.....


  • laven1, 9. júna 2011 o 09:14
    Ten Fínsky cviklový šalát je vynikajúci.Ja cviklu zbožňujem a keď uvidím nejaký recept tak ho hneď vyskúšam.Ďakujem super!!!


  • pacik, 9. júna 2011 o 09:25
    Vyskúšam, ale tiež bez majonézy, či?


  • pivonka, 15. augusta 2011 o 17:53
    Cviklu a mrkvu mám na záhradke, tak som spravila tvoj šalátik, s majonézou, ale doma urobenou. Je výborný, veľmi mi chutil.


  • zuzulik03, 9. januára 2012 o 12:51
    Trochu som mala obavy, pretože je zo surovej cvikly, ešte som ju takto nejedla, ale je to vynikajúce, som milo prekvapená...


  • ejta, 9. januára 2012 o 12:54
    Ja som pravdu povediac, tiez dlho nevedela, ze cvikla sa da jest aj surova, ale teraz taku mladu jedavame kludne surovu, rovnako ako kalerab...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Richard Noskovič: Kuchár by mal byť osobnosť
O tom, že aj mimo Bratislavy sa dajú na Slovensku nájsť kvalitné reštaurácie s inovatívnou kuchyňou nás v rozhovore presvedčil šéfkuchár Richard Noskovič z RESIDENCE HOTEL & CLUB na Donovaloch.

Prašičkove ličnice
Bola posledná májová nedeľa a na Ľubľanskom hrade sa už degustovali posledné súťažné vzorky vína. Päťdesiaty siedmy ročník medzinárodného konkurzu vín bol už za nami.

Európske gastronomické dedičstvo (2. časť)
Prečítajte si o gastronomických špecialitách z rôznych európskych krajín, ktoré Európska komisia zaradila medzi potraviny s chráneným zemepisným označením.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 28/2015: Podunajská kuchyňa Podunajská kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 10. júla v denníku Pravda.


TOPlist