Fínsky cviklový šalát

ejtaEjta, recept pridal: 6. júna 2011 15:03Ďalšie jeho recepty

Dlho som hľadala nejaký recept na šalát zo surovej cvikly, až som našla. Fotku zatiaľ nemám, lebo som ho ešte nerobila, ale ak urobím, tak priložím....

Suroviny

4
porcie
15
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Zeleninu očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle, cibuľku nasekáme nadrobno. Jablko zbavíme stredu a nakrájame na malé kocečky.

2

Majonézu zmiešame s jogurtom, najlepšie ak použijeme grécky, pridáme kečup a nastrúhaný chren. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Kto má rád pikantnejšie, môže použiť ostrý kečup.

3

Omáčku zmiešame s nastrúhanou zeleninou a necháme dobre vychladiť. Dúfam, že bude chutiť, mne sa zdá výborný....



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • zinnajdha, 7. júna 2011 o 09:43
    ...musí tam byť majonéze ? skúsim bez nej.


  • ejta, 7. júna 2011 o 11:19
    Určite nemusí, ja ju tiež do šalátov nedávam, ale takto je to v originál recepte.....


  • laven1, 9. júna 2011 o 09:14
    Ten Fínsky cviklový šalát je vynikajúci.Ja cviklu zbožňujem a keď uvidím nejaký recept tak ho hneď vyskúšam.Ďakujem super!!!


  • pacik, 9. júna 2011 o 09:25
    Vyskúšam, ale tiež bez majonézy, či?


  • pivonka, 15. augusta 2011 o 17:53
    Cviklu a mrkvu mám na záhradke, tak som spravila tvoj šalátik, s majonézou, ale doma urobenou. Je výborný, veľmi mi chutil.


  • zuzulik03, 9. januára 2012 o 12:51
    Trochu som mala obavy, pretože je zo surovej cvikly, ešte som ju takto nejedla, ale je to vynikajúce, som milo prekvapená...


  • ejta, 9. januára 2012 o 12:54
    Ja som pravdu povediac, tiez dlho nevedela, ze cvikla sa da jest aj surova, ale teraz taku mladu jedavame kludne surovu, rovnako ako kalerab...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist