Filety zo zveriny s pórovo-šampiňónovou omáčkou

sestricka126 - fotkasestricka126, 4. februára 2012

Tento recept je originálne zo sobieho mäsa.A keďže na Slovensku sa nedá kúpiť,tak sa dá nahradiť mäsom z vysokej zveriny-srnčie,jelenie.Sobie mäso patrí medzi tradičné Zobraziť celý popisTento recept je originálne zo sobieho mäsa.A keďže na Slovensku sa nedá kúpiť,tak sa dá nahradiť mäsom z vysokej zveriny-srnčie,jelenie.Sobie mäso patrí medzi tradičné jedlo na severe Nórska.

4
porcie
20 minút
príprava
8 minút
na 180 °C

Suroviny

800 g
Omáčka:
200 g
200 g
4 dl
2 PL
1/2  z jedného ciróna




Postup

  1. 1

    Mäso nasolíme okoreníme.Na panvici rozpálime maslo s troškou oleja.Potom tam dáme filé a z každej strany ho opečieme 2minúty.Medzitým si vyhrejeme rúru na 180C.Mäso po opečení dáme do ohňovzdornej misy,zakryjeme a pečieme v rúre cca 8minút.

  2. 2

    Medzitým si očistíme hríby a nakrájame na plátky.Pór nakrájame na kolieska.Na panvici rozohrejeme olivový olej a nasypeme tam hríby.Tie si osolíme a trošku okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou,aby si hríby zchovali peknú farbu.Potom pridáme pór.Spolu podusíme a podlejeme smotanou na šľahanie.Všetko spolu povaríme 4miútky a potom pridáme brusnicový džem.Premiešame necháme minútku prevrieť.

  3. 3

    Mäsko po upečeni vytiahneme z rúry necháme ho samozrejme prikryté a nechame ho oddychnúť v mise ešte 10 minút.Podávame s uvarenými zemiakmy alebo domácou knedľou.

Diskusia k receptu

jamarlen
sobíka nemáme, len jelení chrbát, tak zajtra robíme... žeby aj s tým malinovým koláčom? no, ak majú, tak určite... pekné recepty @sestri čka126 :))
tatranka
Myslím,že na tomto tvojom menu ,by si pochutnal aj gurmán.Pekný recept.Ukladám.Sem tam mám nejakú zverinu,takže vyskúšam.
palokuchki
Recept si ukladam. Skusim to s jelenim masom. Jedlo vyzera byt velmi chutne, hlavne s tou omackou.
jamarlen
tááák, už sme zjedli, jelenie stejly sme si trúfli urobiť podľa teba, lebo jelenček bol mladučký, boli fantastické /staršieho by som radšej podusil/.....omáčka s brusnicami k mäsku veľmi ladila, jedlo malo úspech aj u hostí:))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia