Filety zo pstruha so zeleninou

Juraj Gálik
šéfkuchár hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 7. júna 2015
Filety zo pstruha so zeleninou
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks filety
100 ml
100 g
80 g
400 g
400 g
0,5 kg
10 g
10 g
50 g




Postup

  1. 1

    Najskôr pstruha umyjeme, kožu zbavíme šupín a osolíme. Vyfiletujeme a filety dáme piecť na panvicu s olejom, najprv kožou dolu, potom otočíme a napokon odstavíme z ohňa.

  2. 2

    Súčasne s pečením pstruha na druhej panvici opekáme cuketu nakrájanú na kolieska a varíme zelenú špargľu v osolenej vode. Pstruha navrstvíme podľa obrázku, prekladáme maslom a bazalkou a dáme upiecť do rúry vyhriatej na 180°C.

  3. 3

    Paradajky tepelne nespracúvame, len ich nakrájame. Pstruha preložíme na tanier, výpek zastrekneme citrónom, pridáme cukor, prevaríme a polejeme pstruhy

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia