Opečený halibut

Fileta z halibuta s vínovo-jahodovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

10
porcií
60 minút
príprava

Postup

  1. Filety osolíme, okoreníme a pripravíme spôsobom sous-vide na 57 °C 20 minút. (Pozn. red.: Metóda sous-vide spočíva v tom, že sa čerstvé suroviny uložia do vákuových vreciek, z ktorých je pomocou prístroja na vákuové balenie odsatý vzduch. Potom sa vložia do vodného kúpeľa, v ktorom sa udržiava nízka teplota pomocou prístroja s nastaviteľnou teplotou a dĺžkou varenia, podľa druhu suroviny.) Po 20 minútach opečieme na panvici s olejom.
  2. Opečieme plátok slaniny, vyberieme z panvice, pridáme ružové víno, čerstvé jahody, zelené korenie a necháme vyredukovať, nakoniec pridáme maslo.
  3. Romanesco pečieme v alobale na 150 °C 35–40 minút. Vyberieme z alobalu a vymiešame so smotanou a s maslom.