Opečený halibut
Fileta z halibuta s vínovo-jahodovou omáčkou
Autor receptu: redakcia
10 porcií |
60 minút príprava |
Postup- Filety osolíme, okoreníme a pripravíme spôsobom
sous-vide na 57 °C 20 minút. (Pozn. red.: Metóda sous-vide spočíva v tom, že sa čerstvé suroviny uložia do vákuových vreciek, z ktorých je pomocou prístroja na vákuové balenie odsatý vzduch. Potom sa vložia do vodného kúpeľa, v ktorom sa udržiava nízka teplota pomocou prístroja s nastaviteľnou teplotou a dĺžkou varenia, podľa druhu suroviny.)
Po 20 minútach opečieme na panvici s olejom.
- Opečieme plátok slaniny,
vyberieme z panvice, pridáme
ružové víno, čerstvé jahody,
zelené korenie a necháme vyredukovať, nakoniec pridáme
maslo.
- Romanesco pečieme v alobale
na 150 °C 35–40 minút. Vyberieme z alobalu a vymiešame so
smotanou a s maslom.
|