Filet zo sumca s čili salsou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Vo vriacej vode krátko obvaríme paradajky, po ochladení paradajky ošúpeme a nakrájame na kocky. Na panvičke na olivovom oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú čili papričku a na kocky pokrájané ošúpané paradajky. Krátko podusíme a pridáme kečup, maslo a dochutíme soľou.
  2. Filetu zo sumca osolíme a zabalíme do oravskej slaniny, dáme na vymastený plech spolu s cherry paradajkami a pečieme v rúre asi 15 minút pri teplote 160 °C.
  3. Na tanier dáme paradajkovú salsu, potom položíme upečenú rybu, dozdobíme pečenými cherry paradajkami a prelejeme bazalkovým pestom.