Filet zo sumca s čili salsou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Vo vriacej vode krátko obvaríme paradajky,
po ochladení paradajky ošúpeme
a nakrájame na kocky. Na panvičke
na olivovom oleji opražíme nadrobno
pokrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú čili
papričku a na kocky pokrájané ošúpané
paradajky. Krátko podusíme a pridáme
kečup, maslo a dochutíme soľou.
- Filetu zo sumca osolíme a zabalíme
do oravskej slaniny, dáme na vymastený
plech spolu s cherry paradajkami
a pečieme v rúre asi 15 minút pri teplote
160 °C.
- Na tanier dáme paradajkovú salsu,
potom položíme upečenú rybu, dozdobíme
pečenými cherry paradajkami
a prelejeme bazalkovým pestom.
|