Opečená treska

Filet z tresky so šalotkovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

1
porcia
40 minút
príprava

Postup

  1. Na panvici opečieme šalotky na kúsku tretine masla dozlatista. Necháme vychladnúť.
  2. Nad parou šľaháme žĺtky spolu s vínom. Voda v hrnci musí vrieť úplne pomaly. Keď zmes žĺtkov začne hustnúť, za stáleho šľahania pridávame druhú tretinu prepusteného masla aj opečenú šalotku. Keď je omáčka hotová, odložíme ju z pary, ochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.
  3. Tresku osušíme, jemne osolíme a na rozohriatej panvici na tretej tretine masla ju opekáme z oboch strán asi 4 minúty podľa hrúbky. Hotovú rybu pokvapkáme citrónovou šťavou a prelievame omáčkou.