Filé s citrónom a bylinkami fotorecept

elekra - fotkaelekra, 3. júna 2012
Filé s citrónom a bylinkami (fotorecept)
Foto: elekra

Ryby sú u nás obľúbené, snažíme sa ich jesť čo najčastejšie a tak sa na náš stôl dostáva aj filé. Okrem vysmážaného, čomu sa Zobraziť celý popisRyby sú u nás obľúbené, snažíme sa ich jesť čo najčastejšie a tak sa na náš stôl dostáva aj filé. Okrem vysmážaného, čomu sa viac-menej vyhýbame, je obľúbené toto citrónovo-bylinkové.

3
porcie
10-15 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks




Postup

  1. 1

    Filé rozoberiem na jednotlivé kocky. Nenechávam celkom rozmraziť, len tak, aby sa s ním dalo pracovať a zbaviť ľadovej krusty na povrchu. Na panvici si rozohrejem trochu oleja s kúskom masla,

    Filé s citrónom a bylinkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    medzitým si okorením jednotlivé porcie filé

    Filé s citrónom a bylinkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    a osmažím ho na rozohriatom tuku,

    Filé s citrónom a bylinkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    obrátim a pridám bylinky a soľ.

    Filé s citrónom a bylinkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Filé nepotrebuje dlhú úpravu, má dostatok tekutiny v ktorej sa udusí. Do hotového pokrmu ešte na záver vytlačím šťavu z polovice citróna.

    Filé s citrónom a bylinkami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podávala som s rostiplackou a cviklovým mrkvovo-hráškovým šalátom ochuteným nastrúhaným chrenom, soľou a mletým čiernym korením. Navrch som ho pokvapkala olivovým olejom.

    Filé s citrónom a bylinkami (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

cica2
takto pripravené sú tiež výborné a ryby musia byť aj u nás často :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia