Figy plnené čokoládou

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Kvalitnú mliečnu čokoládu nalámeme do misky, šľahačkovú smotanu dáme do kastrólika spolu s 10 klinčekmi a necháme minútku prevrieť. Vriacu smotanu vlejeme cez sitko do nalámanej čokolády, pridáme zmäknuté maslo, rum a všetko vymiešame dohladka. Zmes zakryjeme fóliou a dáme na hodinu do chladničky.
  2. Medzitým si nachystáme figy tak, že do každej zospodu urobíme nožíkom dierku. Vrecko naplníme stuhnutou čokoládou a do každej figy natlačíme toľko čokolády, koľko sa dá. Potom figy chytíme za stopku a trošku stlačíme, až kým budú mať tvar tekvičky.
  3. Nakoniec ich obalíme v bielej čokoláde, ktorú sme odfarbili zmiešaním červenej a žltej potravinárskej farby a necháme stuhnúť na papieri.