Figová tortička s mandľami

Ladislav Hužik
šéfkuchár reštaurácie Lemon Tree & Sky v Bratislave, 10. februára 2013
Figová tortička s mandľami
Foto: Luboš Pilc
4
porcie
25 minút
príprava
25 minút
na 150 °C

Suroviny

Linecké cesto:
200 g
60 g
40 g
1 ks
Plnka:
5 ks
100 g
100 g
150 g
Omáčka:
150 ml
100 g
150 g
1 ČL




Postup

  1. 1

    Cesto: všetky suroviny spolu vymiesime a necháme odležať. Rozdelíme na štyri časti a každú vyvaľkáme do tvaru kruhu na hrúbku 3 mm. Cestom vyložíme kovové vykrajovadlá s priemerom 10 cm, popicháme vidličkou a pečieme 10 minút pri teplote 150 °C.

  2. 2

    Plnka: mandle, cukor a maslo roztopíme spolu a do tejto zmesi pridáme figy nakrájané na tenké mesiačiky. Minútu necháme spolu odstáť a skladáme do pripravených košíčkov z lineckého cesta. Prelejeme zvyšným maslom s mandľami a dopečieme asi 6 minút v rúre pri teplote 185 °C.

  3. 3

    Omáčka: žĺtky a cukor šľaháme nad parou do hustej peny, potom pridáme víno a znova šľaháme do hustej peny. Nakoniec pridáme škoricu a necháme vychladiť.

Diskusia k receptu

dorenika
mam plane figovy cheesecake takze tato plnka je inspirujuca




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia