Figová saláma

frezia68 - fotkafrezia68, 25. februára 2010

Dnes bude krásny deň.Ráno prvýkrát nás zobudil vtačí spev-pomaly,ale isto sa hlási jar.A aj hokej so Švédmi sme vyhrali a postupujeme.....Blížia sa aj veľkonočné Zobraziť celý popisDnes bude krásny deň.Ráno prvýkrát nás zobudil vtačí spev-pomaly,ale isto sa hlási jar.A aj hokej so Švédmi sme vyhrali a postupujeme.....Blížia sa aj veľkonočné sviatky,tak pridávam tento recept.Myslím,že nie je veľmi rozšírený a dá sa robiť v predstihu,lebo dlho vydrží.

Suroviny

20 dkg
20 dkg
18  dkg
5  dkg
10  dkg
2  ks




Postup

  1. 1

    Figy sa pomelú na mäsovom mlynčeku a spracujú s ostatnými prísadami. Dobre spracované tvarujeme ako salámu,ale tenšiu ( skôr ako klobásu ),krájame na dĺžku podľa našej predstavy ( ja na cca 25 cm ) a obalíme v cukre,orechoch,kokose.......alebo podľa vlastnej fantázie.Zabalíme do pergamenového papiera,alebo potravinovej fólie.Pridávam aj trocha rumu,alebo esencie.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia