Figaro rezy

garanco - fotkagaranco, 31. marca 2013
Figaro rezy
Foto: garanco

Hovorí sa, že receptov na jablkové koláče nie je nikdy dosť. Pridávam ďalší z mojej zbierky, nie je veľmi sladký, čo iste mnohí ocenia. Zobraziť celý popisHovorí sa, že receptov na jablkové koláče nie je nikdy dosť. Pridávam ďalší z mojej zbierky, nie je veľmi sladký, čo iste mnohí ocenia. Podobný recept už tu je, pridal ho šéfkuchár Marek Pethö, v trochu inom pomere surovín. V jeho konečnej verzii je cesto hrubšie a plnky málo. Možno sa niekomu bude páčiť aj tento môj .

60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Na cesto:
350 g
250 g alebo hera
0,5 bal.
3 PL
1 ks
 bal.
Na plnku:
200 g
4 ks
2 PL
1 bal.
4-6 ks
150 g
Na poliatie:
100 g
asi 20 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Múku s práškom do pečiva preosejeme do misy, do nej nastrúhame maslo - najlepšie je hneď vtedy ho vybrať z chladničky (maslo sa pekne zapracuje do múky a netreba sa s ním dlho "babrať" ).

    Figaro rezy - obrázok 1
  2. 2

    potom pridáme ostatné suroviny, vymiesime vláčne cesto a uložíme ho do chladu.(foto chýba:-) ) Teraz si pripravíme plnku: očistené jablká postrúhame najemno. Žĺtka s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme kakao, mleté orechy, vanil. cukor a potom strúhané jablká.

    Figaro rezy - obrázok 2
  3. 3

    V inej mise vyšľaháme tuhý sneh z 5 bielkov - pridali sme to jedno, ktoré ostalo z cesta - a zľahka ho vmiešame do jablkovej hmoty.

    Figaro rezy - obrázok 3
  4. 4

    Cesto rozdelíme na dve časti, jednu časť vyvaľkáme a dáme na menší plech,vyložený papierom na pečenie. Na to rozotrieme plnku a prikryjeme druhým plátom cesta, trochu pritlačíme.Vrchné cesto popicháme vidličkou a pečieme pri 180st. asi 30 minút. Necháme vychladnúť.

  5. 5

    Čokoládu polámeme na kúsky a v rajnici s hrubým dnom necháme pri nízkej teplote rozpustiť aj s maslom, občas premiešame. Nakoniec pridáme lyžicu oleja, dobre rozmiešame, aby sa pekne leskla. Polejeme zákusok. Takto vyzerá v reze...

    Figaro rezy - obrázok 5

Diskusia k receptu

ywett
krásny zákusok, jablkové máme radi :-)
dajanca
Máš pravdu... dobrých a vyskúšaných receptov nie je nikdy dosť, mám rada, keď je veľa plnky. Jabĺk máme dosť, tak určite vyskúšam :-)
mesiar50
My máme tiež radi jablkové.Pre mňa je tvoj RCP
zaujímavý a preto je už presunutý v Kk.Vďaka a krásne
sviatky prajem.
garanco
Ďakujem Vám, všetkým prajem ešte krásne, aj keď upršané sviatky!!!
radost
u nás / považie / sú sviatočné dni celé biele..zobrať lyže ,sánky...môžu začať zimné radovánky..a vietor k tomu..elektrina 2krát vypadla-asi pod ťarchou mokrého snehu-skrat..nevídané...neslýchané...ale-za dverami stojí jar...:-)
viera1
@radost závidím ti,išla som pozrieť za dvere a u nás po jari ani chýru.10cm čľapkanice a sľubujú ešte mrazy (!)...Nekonečný príbeh...
radost
@viera1
:-))
u nás sa ohýbajú stromy pod ťarchou snehu..pre oko z bytu = nádhera!!!!!len-už stačilo..!!
slavka2012
Vynikajuci recept, paci sa mi aj preto, ze don nejde maslova plnka. Ukladam a pri najblizsej prilezitosti upeciem.
dorisa
krásne rezy, jablkové koláče máme radi, ukladám, ĎAKUJEM
douglas
Mne sa Figaro rezy velmi pacia...daju sa robit aj zo zavarovanych jablciek, alebo musia byt len cerstve? Dakujem za odpoved. :)
medovnicek
jablkové koláče milujem na všetky spôsoby, takže aj tento tvoj recept si ukladám na vyskúšanie




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia