Fazuľový šalát

lyali - fotkalyali, 31. januára 2011
Fazuľový šalát
Foto: lyali

Fazuľu ako ingredienciu do šalátov používa s obľubou jeden z mojich bratov. Ja mám tentokrát premiéru. Vypomohla som si síce nepoctivo konzervovými polotovarmi, ale Zobraziť celý popisFazuľu ako ingredienciu do šalátov používa s obľubou jeden z mojich bratov. Ja mám tentokrát premiéru. Vypomohla som si síce nepoctivo konzervovými polotovarmi, ale rýchlo pripravené jedlo je niekedy priam nevyhnutnosťou. A keďže sme aj cibuľoví, pridala som ju do šalátu - kľudne ju vymeňte za jej jemnejšiu verziu - jarnú cibuľku.

2-3
porcie
10-15 minút
príprava

Suroviny

1 konzerva (s objemom 425ml)
1/2 konzervy (s objemom 425ml)
1 ks (cca 40g)
100 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame podľa chuti (ja ju rozkrojím napoly a obe polovičky nakrájam na plátky, ktoré „rozoberiem“).

  2. 2

    Šunku nakrájame na malé kocky.

  3. 3

    Do misy dáme scedenú fazuľu a kukuricu, pokrájanú cibuľu a šunku. Poprášime bylinkovou soľou. Ochutíme sójovou omáčkou (2-3streky). Pokvapkáme olivovým olejom (1PL). Pridáme biely jogurt.

    Fazuľový šalát - obrázok 3
  4. 4

    Zľahka premiešame. Dochutíme citrónovou šťavou,mletým čiernym korením, prípadne aj práškovým cukrom. Servírujeme v sklenených pohároch ozdobených plátkom citróna a podávame s pečivom.

Diskusia k receptu

ludar
Určite vyskúšam, fazuľu milujem vo všetkých podobách. Ukladám.
daniela1
Ja robievam takto: konzerva fazule červenej, červená cibuľa a šunka na kocky, trochu soli, peperu mletého a 3 lyžice majonézy. Premiešame, mňam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia