Fazuľový šalát s tuniakom
Autor receptu: kecemis
Pretoze je to niekedy nuda pripravovat kazde rano sandwich, pripravil som si tento salat.
V tomto recepte som pouzil cumin. Pomozte mi ako sa to da prelozit do slovenciny. V slovniku hovoria o rasci, ale ta ma inu chut a vonu.
4-6 porcie |
15 minút príprava |
Postup
- V mise si zmiesam citronovu stavu, olivovy olej ( moze byt kombinovany so sezamovim olejom v pomere 1:1), cesnak, sol, korenie. Potom pridam fazulu zbavenu nalevu ( ja som tentokrat pouzil varenu ciernu fazulu), tuniaka posekaneho na drobne kusky bez nalevu. Dobre premiesat.
- Pridam papriku posekanu na drobne kusky, uhorku nakrajanu priblizne 1x1cm, odstavenu kukuricu a nakoniec cerstve listky maty nasekane na drobno.
Zmes dobre premiesat a nehat aspon hodinu postat, najlepsie na chladnom mieste najlepsie
v chladnicke.