Fazuľový šalát s tuniakom

Fazuľový šalát s tuniakom
Foto: kecemis
kecemisKecemis, recept pridal: 16. apríla 2012 1:00Ďalšie jeho recepty

Pretoze je to niekedy nuda pripravovat kazde rano sandwich, pripravil som si tento salat. V tomto recepte som pouzil cumin. Pomozte mi ako sa to da prelozit do slovenciny. V slovniku hovoria o rasci, ale ta ma inu chut a vonu.

Suroviny

4-6
porcie
15
minút
príprava

Postup prípravy receptu

V mise si zmiesam citronovu stavu, olivovy olej ( moze byt kombinovany so sezamovim olejom v pomere 1:1), cesnak, sol, korenie. Potom pridam fazulu zbavenu nalevu ( ja som tentokrat pouzil varenu ciernu fazulu), tuniaka posekaneho na drobne kusky bez nalevu. Dobre premiesat.

Pridam papriku posekanu na drobne kusky, uhorku nakrajanu priblizne 1x1cm, odstavenu kukuricu a nakoniec cerstve listky maty nasekane na drobno. Zmes dobre premiesat a nehat aspon hodinu postat, najlepsie na chladnom mieste najlepsie v chladnicke.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

13 komentárov k receptu
  • grandma, 16. apríla 2012 o 09:43
    Podľa mňa strašný mišung - príliš veľa chutí a surovín.


  • valeri, 16. apríla 2012 o 09:54
    nemyslíš tým " cumin " anýz, tymián alebo fenykel ? :-))


  • valeri, 16. apríla 2012 o 09:54
    páči sa mi recept


  • 2010, 16. apríla 2012 o 10:50
    google to ma domotane , rasca lucna je caraway a rimska rasca je cumin.
    @Kecemis ,a grandmu si nevsimaj ona nevie varit len kritizovat.


  • danculka, 16. apríla 2012 o 11:12
    Super šalátik,vyskúšam...


  • medovnicek, 16. apríla 2012 o 11:29
    toto nemusí byť vôbec zlé, musím vyskúšať


  • soncya, 16. apríla 2012 o 12:58
    Minulý týždeň bol hosťom v istom rádiu šéfkuchár z Dubaja (inak Slováčosko ako repa) a ten hovoril, že v tamojšej kuchyni prevláda cumin, čiže rasca, a že tú on nemusí. Tak asi fakt rasca.
    Šalát vyzerá pestrý a prudko jedlý. :-)


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 6 komentárov)
  • redakcia, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 16. apríla 2012 o 13:13
    Doplnili sme ten názov v surovinách, je to rímska rasca.


  • cica2, 16. apríla 2012 o 13:13
    krásne foto a páči sa mi aj šalátik a ešte kde je tuniak, tak to zbožňujem :-)


  • 2010, 16. apríla 2012 o 13:21
    Este raz.... rasca lucna co sa bezne pouziva na Slovensku je caraway , rimska rasca co sa pouziva velmi malo na Slovensku je cumin, ten sa zase pouziva v arabskych a indickych kuchyniach a google ignoruje tento rozdiel a do Slovenskeho prekladu da len jednu rascu.


  • margaretka28, 16. apríla 2012 o 20:13
    Super recept, len ja by som namiesto mäty,použila saturejku,tá by mi tam viac pasovala.


  • izabella929, 18. apríla 2012 o 16:36
    dobre to vyzerá.-))) vyskúšam....


  • zuzulienav, 15. novembra 2012 o 15:28
    cumin je rimska rasca urcite



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist