Fazuľový šalát s tuniakom

Fazuľový šalát s tuniakom
Foto: kecemis
kecemisKecemis, recept pridal: 16. apríla 2012 1:00Ďalšie jeho recepty

Pretoze je to niekedy nuda pripravovat kazde rano sandwich, pripravil som si tento salat. V tomto recepte som pouzil cumin. Pomozte mi ako sa to da prelozit do slovenciny. V slovniku hovoria o rasci, ale ta ma inu chut a vonu.

Suroviny

4-6
porcie
15
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

V mise si zmiesam citronovu stavu, olivovy olej ( moze byt kombinovany so sezamovim olejom v pomere 1:1), cesnak, sol, korenie. Potom pridam fazulu zbavenu nalevu ( ja som tentokrat pouzil varenu ciernu fazulu), tuniaka posekaneho na drobne kusky bez nalevu. Dobre premiesat.

2

Pridam papriku posekanu na drobne kusky, uhorku nakrajanu priblizne 1x1cm, odstavenu kukuricu a nakoniec cerstve listky maty nasekane na drobno. Zmes dobre premiesat a nehat aspon hodinu postat, najlepsie na chladnom mieste najlepsie v chladnicke.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • grandma, 16. apríla 2012 o 09:43
    Podľa mňa strašný mišung - príliš veľa chutí a surovín.


  • valeri, 16. apríla 2012 o 09:54
    nemyslíš tým " cumin " anýz, tymián alebo fenykel ? :-))


  • valeri, 16. apríla 2012 o 09:54
    páči sa mi recept


  • 2010, 16. apríla 2012 o 10:50
    google to ma domotane , rasca lucna je caraway a rimska rasca je cumin.
    @Kecemis ,a grandmu si nevsimaj ona nevie varit len kritizovat.


  • danculka, 16. apríla 2012 o 11:12
    Super šalátik,vyskúšam...


  • medovnicek, 16. apríla 2012 o 11:29
    toto nemusí byť vôbec zlé, musím vyskúšať


  • soncya, 16. apríla 2012 o 12:58
    Minulý týždeň bol hosťom v istom rádiu šéfkuchár z Dubaja (inak Slováčosko ako repa) a ten hovoril, že v tamojšej kuchyni prevláda cumin, čiže rasca, a že tú on nemusí. Tak asi fakt rasca.
    Šalát vyzerá pestrý a prudko jedlý. :-)


  • redakcia, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 16. apríla 2012 o 13:13
    Doplnili sme ten názov v surovinách, je to rímska rasca.


  • cica2, 16. apríla 2012 o 13:13
    krásne foto a páči sa mi aj šalátik a ešte kde je tuniak, tak to zbožňujem :-)


  • 2010, 16. apríla 2012 o 13:21
    Este raz.... rasca lucna co sa bezne pouziva na Slovensku je caraway , rimska rasca co sa pouziva velmi malo na Slovensku je cumin, ten sa zase pouziva v arabskych a indickych kuchyniach a google ignoruje tento rozdiel a do Slovenskeho prekladu da len jednu rascu.


  • margaretka28, 16. apríla 2012 o 20:13
    Super recept, len ja by som namiesto mäty,použila saturejku,tá by mi tam viac pasovala.


  • izabella929, 18. apríla 2012 o 16:36
    dobre to vyzerá.-))) vyskúšam....


  • zuzulienav, 15. novembra 2012 o 15:28
    cumin je rimska rasca urcite



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Vipavská cesnačka
Prichádza zima, prídu (dúfajme) i tuhšie dni. Bude si treba dať do úst čosi sýte, horúce a zdravé. Ponúkam vám čosi, čo spĺňa takúto predstavu.

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist