Fazuľový šalát s tuniakom

Fazuľový šalát s tuniakom
Foto: kecemis
kecemisKecemis, recept pridal: 16. apríla 2012 1:00Ďalšie jeho recepty

Pretoze je to niekedy nuda pripravovat kazde rano sandwich, pripravil som si tento salat. V tomto recepte som pouzil cumin. Pomozte mi ako sa to da prelozit do slovenciny. V slovniku hovoria o rasci, ale ta ma inu chut a vonu.

Suroviny

4-6
porcie
15
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

V mise si zmiesam citronovu stavu, olivovy olej ( moze byt kombinovany so sezamovim olejom v pomere 1:1), cesnak, sol, korenie. Potom pridam fazulu zbavenu nalevu ( ja som tentokrat pouzil varenu ciernu fazulu), tuniaka posekaneho na drobne kusky bez nalevu. Dobre premiesat.

2

Pridam papriku posekanu na drobne kusky, uhorku nakrajanu priblizne 1x1cm, odstavenu kukuricu a nakoniec cerstve listky maty nasekane na drobno. Zmes dobre premiesat a nehat aspon hodinu postat, najlepsie na chladnom mieste najlepsie v chladnicke.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • grandma, 16. apríla 2012 o 09:43
    Podľa mňa strašný mišung - príliš veľa chutí a surovín.


  • valeri, 16. apríla 2012 o 09:54
    nemyslíš tým " cumin " anýz, tymián alebo fenykel ? :-))


  • valeri, 16. apríla 2012 o 09:54
    páči sa mi recept


  • 2010, 16. apríla 2012 o 10:50
    google to ma domotane , rasca lucna je caraway a rimska rasca je cumin.
    @Kecemis ,a grandmu si nevsimaj ona nevie varit len kritizovat.


  • danculka, 16. apríla 2012 o 11:12
    Super šalátik,vyskúšam...


  • medovnicek, 16. apríla 2012 o 11:29
    toto nemusí byť vôbec zlé, musím vyskúšať


  • soncya, 16. apríla 2012 o 12:58
    Minulý týždeň bol hosťom v istom rádiu šéfkuchár z Dubaja (inak Slováčosko ako repa) a ten hovoril, že v tamojšej kuchyni prevláda cumin, čiže rasca, a že tú on nemusí. Tak asi fakt rasca.
    Šalát vyzerá pestrý a prudko jedlý. :-)


  • redakcia, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 16. apríla 2012 o 13:13
    Doplnili sme ten názov v surovinách, je to rímska rasca.


  • cica2, 16. apríla 2012 o 13:13
    krásne foto a páči sa mi aj šalátik a ešte kde je tuniak, tak to zbožňujem :-)


  • 2010, 16. apríla 2012 o 13:21
    Este raz.... rasca lucna co sa bezne pouziva na Slovensku je caraway , rimska rasca co sa pouziva velmi malo na Slovensku je cumin, ten sa zase pouziva v arabskych a indickych kuchyniach a google ignoruje tento rozdiel a do Slovenskeho prekladu da len jednu rascu.


  • margaretka28, 16. apríla 2012 o 20:13
    Super recept, len ja by som namiesto mäty,použila saturejku,tá by mi tam viac pasovala.


  • izabella929, 18. apríla 2012 o 16:36
    dobre to vyzerá.-))) vyskúšam....


  • zuzulienav, 15. novembra 2012 o 15:28
    cumin je rimska rasca urcite



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist