Fazuľový šalát s tuniakom

kecemis - fotkakecemis, 16. apríla 2012
Fazuľový šalát s tuniakom
Foto: kecemis

Pretoze je to niekedy nuda pripravovat kazde rano sandwich, pripravil som si tento salat. V tomto recepte som pouzil cumin. Pomozte mi ako sa to Zobraziť celý popisPretoze je to niekedy nuda pripravovat kazde rano sandwich, pripravil som si tento salat. V tomto recepte som pouzil cumin. Pomozte mi ako sa to da prelozit do slovenciny. V slovniku hovoria o rasci, ale ta ma inu chut a vonu.

4-6
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

3 PL
2 PL
1-2 ks strúčik
1/4 KL
1/4 KL korenie
540 ml
170 ml alebo kúsky
1/2 ks
2/3 hrnček
2/3 hrnček
1 hrnček cerstve
3 PL lítsky čerstvé




Postup

  1. 1

    V mise si zmiesam citronovu stavu, olivovy olej ( moze byt kombinovany so sezamovim olejom v pomere 1:1), cesnak, sol, korenie. Potom pridam fazulu zbavenu nalevu ( ja som tentokrat pouzil varenu ciernu fazulu), tuniaka posekaneho na drobne kusky bez nalevu. Dobre premiesat.

  2. 2

    Pridam papriku posekanu na drobne kusky, uhorku nakrajanu priblizne 1x1cm, odstavenu kukuricu a nakoniec cerstve listky maty nasekane na drobno. Zmes dobre premiesat a nehat aspon hodinu postat, najlepsie na chladnom mieste najlepsie v chladnicke.

Diskusia k receptu

grandma
Podľa mňa strašný mišung - príliš veľa chutí a surovín.
valeri
nemyslíš tým " cumin " anýz, tymián alebo fenykel ? :-))
2010
google to ma domotane , rasca lucna je caraway a rimska rasca je cumin.
@Kecemis ,a grandmu si nevsimaj ona nevie varit len kritizovat.
soncya
Minulý týždeň bol hosťom v istom rádiu šéfkuchár z Dubaja (inak Slováčosko ako repa) a ten hovoril, že v tamojšej kuchyni prevláda cumin, čiže rasca, a že tú on nemusí. Tak asi fakt rasca.
Šalát vyzerá pestrý a prudko jedlý. :-)
redakcia
Doplnili sme ten názov v surovinách, je to rímska rasca.
cica2
krásne foto a páči sa mi aj šalátik a ešte kde je tuniak, tak to zbožňujem :-)
2010
Este raz.... rasca lucna co sa bezne pouziva na Slovensku je caraway , rimska rasca co sa pouziva velmi malo na Slovensku je cumin, ten sa zase pouziva v arabskych a indickych kuchyniach a google ignoruje tento rozdiel a do Slovenskeho prekladu da len jednu rascu.
margaretka28
Super recept, len ja by som namiesto mäty,použila saturejku,tá by mi tam viac pasovala.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia