Fazuľový prívarok

redakciaRedakcia, recept pridal: 8. februára 2010 9:47Ďalšie jeho recepty


Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Fazuľu na noc namočíme do studenej vody. Na druhý deň ju uvaríme spolu s bobkovým listom a novým korením domäkka. Z asi 1,5 PL masti a múky usmažíme zápražku. Na zvyšku masti osmažíme pokrájanú cibuľu. Keď je fazuľa mäkká, ak treba, zlejeme časť vody (mala by siahať trochu nad fazuľu) a vyberieme korenie.

2

Osolíme, okoreníme, pridáme majorán podľa chuti, ocot, osmaženú cibuľu a zápražku. Premiešame a všetko spoločne krátko povaríme. Nakoniec vmiešame smotanu a necháme prejsť varom.

3

Podľa potreby dochutíme prelisovaným cesnakom, soľou, octom a mletým čiernym korením. Podávame so smaženou klobásou, volským okom a chlebom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 7 ľudí (4,1 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist