Fazuľový prívarok

redakciaRedakcia, Bratislava, 8. februára 2010 9:47
Ďalšie jeho recepty »


Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Fazuľu na noc namočíme do studenej vody. Na druhý deň ju uvaríme spolu s bobkovým listom a novým korením domäkka. Z asi 1,5 PL masti a múky usmažíme zápražku. Na zvyšku masti osmažíme pokrájanú cibuľu. Keď je fazuľa mäkká, ak treba, zlejeme časť vody (mala by siahať trochu nad fazuľu) a vyberieme korenie.

  2. 2

    Osolíme, okoreníme, pridáme majorán podľa chuti, ocot, osmaženú cibuľu a zápražku. Premiešame a všetko spoločne krátko povaríme. Nakoniec vmiešame smotanu a necháme prejsť varom.

  3. 3

    Podľa potreby dochutíme prelisovaným cesnakom, soľou, octom a mletým čiernym korením. Podávame so smaženou klobásou, volským okom a chlebom.

ohodnoť recept:
Hlasovalo 7 ľudí (4,1 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist