Fazuľový prívarok

redakcia - fotkaredakcia, 8. februára 2010

Suroviny

300 g
1 ks
2 PL
1 PL
3 strúčiky
2 ks
4 zrnká
2 PL
250 ml




Postup

  1. 1

    Fazuľu na noc namočíme do studenej vody. Na druhý deň ju uvaríme spolu s bobkovým listom a novým korením domäkka. Z asi 1,5 PL masti a múky usmažíme zápražku. Na zvyšku masti osmažíme pokrájanú cibuľu. Keď je fazuľa mäkká, ak treba, zlejeme časť vody (mala by siahať trochu nad fazuľu) a vyberieme korenie.

  2. 2

    Osolíme, okoreníme, pridáme majorán podľa chuti, ocot, osmaženú cibuľu a zápražku. Premiešame a všetko spoločne krátko povaríme. Nakoniec vmiešame smotanu a necháme prejsť varom.

  3. 3

    Podľa potreby dochutíme prelisovaným cesnakom, soľou, octom a mletým čiernym korením. Podávame so smaženou klobásou, volským okom a chlebom.

Diskusia k receptu

Vymazať
evka81
určite ho vyskúšam, manžel ho schválil, takže v priebehu týždňa ho uvarím.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia