Fazuľový prívarok

redakciaRedakcia, recept pridal: 8. februára 2010 9:47Ďalšie jeho recepty


Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Fazuľu na noc namočíme do studenej vody. Na druhý deň ju uvaríme spolu s bobkovým listom a novým korením domäkka. Z asi 1,5 PL masti a múky usmažíme zápražku. Na zvyšku masti osmažíme pokrájanú cibuľu. Keď je fazuľa mäkká, ak treba, zlejeme časť vody (mala by siahať trochu nad fazuľu) a vyberieme korenie.

2

Osolíme, okoreníme, pridáme majorán podľa chuti, ocot, osmaženú cibuľu a zápražku. Premiešame a všetko spoločne krátko povaríme. Nakoniec vmiešame smotanu a necháme prejsť varom.

3

Podľa potreby dochutíme prelisovaným cesnakom, soľou, octom a mletým čiernym korením. Podávame so smaženou klobásou, volským okom a chlebom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 7 ľudí (4,1 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Viktor Švec: Ponúkame tradičné francúzske recepty v modernom šate
O tom, že aj v Bratislave môžete zažiť nefalšovaný francúzsky gastronomický zážitok, nás presvedčil mladý slovenský kuchár Viktor Švec.

Moravská svadba
Svadobné hostiny, to nikdy nebola moja „parketa“. Hádam s výnimkou detstva.

Čo jedli naši predkovia počas veľkého pôstu
Dni sa predlžujú, jar už klope na dvere. Včerajšou Popolcovou stredou sa pre kresťanov začal 40-dňový veľký pôst, ktorým sa pripravujú na najdôležitejší sviatok roka Veľkú noc. Prečítajte si o pôstnych ľudových zvykoch, niektoré z nich sa u nás zachovali dodnes.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 9/2015: Sladkosti od prababičky Sladkosti od prababičky
Časopis Varecha v piatok 27. februára v denníku Pravda.


TOPlist