Fazuľový prívarok

redakciaRedakcia, Bratislava, recept pridal: 8. februára 2010 9:47Ďalšie jeho recepty


Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Fazuľu na noc namočíme do studenej vody. Na druhý deň ju uvaríme spolu s bobkovým listom a novým korením domäkka. Z asi 1,5 PL masti a múky usmažíme zápražku. Na zvyšku masti osmažíme pokrájanú cibuľu. Keď je fazuľa mäkká, ak treba, zlejeme časť vody (mala by siahať trochu nad fazuľu) a vyberieme korenie.

2

Osolíme, okoreníme, pridáme majorán podľa chuti, ocot, osmaženú cibuľu a zápražku. Premiešame a všetko spoločne krátko povaríme. Nakoniec vmiešame smotanu a necháme prejsť varom.

3

Podľa potreby dochutíme prelisovaným cesnakom, soľou, octom a mletým čiernym korením. Podávame so smaženou klobásou, volským okom a chlebom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 7 ľudí (4,1 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Modranské rakvičky
Nebojte sa, nepôjdeme na kar. „Po rozum“ pôjdeme do kuchyne Aničky Horáčkovej do Sudoměříc.

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 32/2015: Kuracina Kuracina
Časopis Varecha v piatok 7. júla v denníku Pravda.


TOPlist