Fazuľový prívarok s ovocím a údeným mäsom

Miroslav Milučký
šéfkuchár hotela Gálik vo Veľkých Karloviciach a člen Gourmet klubu SK, 26. februára 2013
Fazuľový prívarok s ovocím a údeným mäsom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
15 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
200 g
1 PL
1 PL
50 g
100 g
1 strúčik
7 ks
6 ks
2 PL
4 ks
2 ks
400 g (alebo údené rebrá)




Postup

  1. 1

    Fazuľu cez noc namočíme do vody. Ráno vodu zlejeme a fazuľu dáme variť do hrnca, pridáme koreniny a osolíme. Vložíme údené mäso a varíme spolu.

  2. 2

    Keď je mäso uvarené, vyberieme ho z hrnca, vložíme sušené slivky, hrušky, lekvár, na kocky nakrájané zemiaky a varíme takmer do mäkka.

  3. 3

    Pridáme ocot, cukor a zápražku, ktorú sme urobili z masla, slaniny, cibule a hladkej múky. Povaríme 20 minút a servírujeme s údeným mäsom a čiernym chlebom.

Diskusia k receptu

valeri
Júúúúúúúúúúj to musí byť dobrota
evanaaa
No, ako sa ja poznám, neviem, neviem.....ja len klasiku. takto - ovocie + fazuľa, to by som musela najprv niekde ochutnať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia