Fazuľový prívarok
Fazuľový prívarok

Fazuľový prívarok fotorecept

kimlo - fotkakimlo, 26. novembra 2018
Fazuľový prívarok (fotorecept)
Foto: kimlo

Pozeral som či tu už taký recept je... Možno je, možno nie, je to jednoduché a chutné jedlo nielen pre začiatočníkov...

4-5
porcie
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
2 ks
1 ks menšia
1 PL
2 PL
200 ml
2 ks
4 ks
podľa chuti
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Deň vopred si namočíme fazuľu. Ja to robím tak, že za tú dobu vodu niekoľkokrát vymením. Na druhý deň ju dáme opäť do čistej vody a dáme variť. Po zovretí ju necháme 15 minút variť a vodu opäť zlejeme a vymeníme za druhú. Ja som to takto spravil 2x. Potom už do novej vody pridáme bobkový list a korenie, najlepšie v sitku, aby sa na konci lepšie vyberalo. Vody len toľko, aby bola fazuľa ponorená. Fazuľu uvaríme do polomäkka.

    Fazuľový prívarok (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Očistíme zemiaky, nakrájame na menšie kocky a pridáme k fazuli, prípadne pridáme ešte troche vody. Nesolíme! Uvaríme do mäkka. Medzitým si nakrájame na drobno cibuľu, orestujeme na masle, pridáme hladkú múku a spravíme zápražku. Zalejeme mliekom a dobre rozmiešame. Vlejeme do variacej sa fazule, osolíme podľa chuti a 10 minút povaríme.

    Fazuľový prívarok (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Finálnu chuť si vyberieme sami. Možeme pridať cesnak alebo cukor a ocot, prípadne nasekaný kôpor, všetky varianty sú chutné. Ja som zvolil kyslú verziu.

    Fazuľový prívarok (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na farmárskych trhoch som kúpil domacú sekanú a lančmít, ktoré sa k tomuto jedlu výborne hodia. Samozrejme sa dá použiť aj pečená klobása či iná údenina alebo mäso.

    Fazuľový prívarok (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávame s čerstvo upečeným kváskovým chlebom...

    Fazuľový prívarok (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

dvorka
Ďalší skvelý tip na obed. Fazuľu doma mám, chlieb kváskový som upiekla včera, ja teda bez mäsa, obed môže byť. Ináč, tak isto mením vodu keď pripravujem a varím strukoviny. Nie sú potom také nadúvačné. A soľ dávam až po uvarení. Konečne niekto, kto varí podobne ako ja. Vďaka za jednoduchý a dobrý recept.
mijaita
V jednom ukrajinskem kramku jsem si koupila hodne drahou sklenicku taaakhle velikych, bilych fazoli. Ja je sice zas moc nejim, ale chci udelat salat - fazole, zeli. Tak to rozdelim a uvarim jeste tohle. A krasna fotka, @Kimlo !
haji
Pěkný a moc chutný recept. S bramborou jsem fazulový prívarok ještě nedělala, je čas vyzkoušet i tvoji variantu. Jsi šikovný! Farmárské trhy s takovými dobrotami tiše závidím.
maria275
Pri Kimlovi musi mat clovek hlavne pevnu volu ( aby vsetko nezjedol na jedne krat, lebo je to tak vsetko vyborne navarene ) a neobmedzeny vstup do fitka :D, inak sa to neda pri nom :D.
kvakac
Tak toto je aj moja srdcovka cela komplet. Joj či si mi nahnal chuť a ja teraz v práci, veď dostanem zrádnika.
2x haji a kimlo
pivonka
Joj, to je krásna fotka, dobré jedlo a ten chlebík, ten až spieva! Zajtra síce musí byť už konečne kapustnica, ale potom naskore uvarím. Už teraz si robím chúťky.
motyka
Tak toto je výborné jedlo. Škoda, že nemám možnosť nakupovať dobroty z dvora, ale nahradím to nejakým mäsom. Urobím v sobotu, bude nás viac. Bude dobrota aj pochvala. Aj chlebík, ale zemiakový. Akosi som ešte stále na kváskový nenadobudla odvahu.Ale aj ten môj je výborný.
3x haji, kimlo a alda
jack
Toto jedlo je že najsamlepšie a ešte s domácim kváskovým chlebíkom.Apropo,mne sa tiež už pečie;))).Krásna prezentácia.Normálne by som neváhala a dala by som si aj teraz:)))) A mohla by som poprosiť rp na chlebík.Aspoň tak zhruba.Vyzerá skvele.
1x kimlo
kimlo
@Dvorka (26.11.2018 09:11)
Ďakujem za uznanie, tiež som tento spôsob varenia strukovín objavil v iných receptoch, rád skúšam skúsenosti iných. :-)
kimlo
@Rubyrom (26.11.2018 11:48)
Ďakujem, sledujem ja Tvoje recepty, určite niektorý z nich vyskúšam.. :-)
kimlo
@Jack (26.11.2018 20:32)
Recept na ten chlieb som tu už dával, len som ho trocha upravil, miesto vody používam tmavé pivo, je to super.
1x jack
mijaita
@Kimlo tak je tu obed. Z poloviny sklenicky velikych fazoli, do toho par malinkych bramburek a od kamaradky slovenska, vyborna, klobasa. Skvele jidlo. Zacnu oooobcas varit fazole! :-) Joo, nekdy fotka dela vic nez samotny recept.


1x kimlo
mijaita
@Kimlo p.s. jíšky malo, zadny cukr, ale kysana smetana a hruby pepr. Klobasa je stiplava, je to mana!
1x kimlo
bubaya
Kedysi som to varila často, veľkú bielu fazuľu s krumpľami, hlavne na chalupe. U nás bez klobásy, lebo klobása bola vzácnosť a bolo ju škoda len tak hodiť do polievky. Idem do obchodu po bielu fazuľu, bude zajtra na obed. Klobúk dolu za krásny jedlý recept, a vďaka za pripomenutie.
1x kimlo
monty469
Fazula je u nas oblubena na viac sposobov. Tvoja vyzera super. Ja robievam trochu inu a volame ju pasuľa na husto. Vyskusam aj tvoju, verim, ze bude vyborna
1x kimlo
jack
@Kimlo (27.11.2018 07:03)

Ahaa.Tak ok.Potom ho mám určite uložený;) S pivom robím aj ja,ale so svetlým.Vyskúšam teda tmavé.Ďakujem.
1x kimlo
kimlo
@Mijaita (27.11.2018 12:00)
Pekná obmena, je to vlastne univerzána príloha, dá sa experimentovať :-)
Skvelé foto.
kimlo
@Monty469 (27.11.2018 13:24)
Ďakujem za koment, ja zase najbližšie vyskúšam tú tvoju fazuľu na husto. :-)
katarina64
Dakujem za inspiraciu,trochu som to skombinovala z receptom z Nasa kucharka 1964 a robim to s fasirkou...myslim,ze budu spokojny,este raz vdaka.


kucharka
Robila som dnes podla tohto receptu, ibaze trosku akoby taku hustejsiu polievku. Fazulu som varila spolu s udenymi rebrami...
Uz davno sme sa tak nenapraskali... :-)))
Dakujem za recept.



2x haji a kimlo
kvakac
Dnes sme si dali znovu tento prívarok, akurát boli k nemu fašírky. Zase som sa natlačil ako divá sviňa . Mne tento prívarok strašne chutí. Za tento recept kamarát si zaslúžiš metal zlatej fazule.


1x kimlo
kimlo
@kvakac (4.2.2021 15:39)

Parádne si navaril kamarát, som rád že si vyskúšal a aj mi pripomenul tento recept, dlho som nerobil. ;-)
45678
@kimlo (7.2.2021 15:57)

Ak máš záujem pošlem Ti tieto semiačka, prišli mi z usa, no ja už záhradu nemám.


kimlo
45678 (7.2.2021 16:29)

Ak s tým nebudeš mat veľké náklady tak uvítam, rad vyskúšam nové odrody... poštovné uhradím :-)
45678
@kimlo (7.2.2021 16:50)
Rada Ti to pošlem, daj kontakt, tak, aby si to vedel vymazať, ráno nakuknem:-)
45678
Mam poznačené, môžeš vymazať :-)
45678
@kimlo (8.2.2021 10:04)

Vrátilo mi späť, adresa nenajdena:-(
45678
@45678 (8.2.2021 10:21)

Vzdialený server vrátil odpoveď:
554 5.7.1 : Recipient address rejected: Access denied, user does not exist
kimlo
@45678 (8.2.2021 10:22)
Dobre si to napisala? lebo som si poslal mail z firemnej adresy a prisiel mormalne.
smith
Hmm , vždy som mal za to , že do fazuľového prívarku zemiaky nejdú ...
blissofplants
@smith (17.2.2023 22:58)

Ja tiež dávam zemiaky do prívarku, aj mrkvu😊aj zelerovu stonku, čokoľvek mám v chladničke haha




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia