Fazuľový guláš

Autor receptu: js9mxd

Tento druh gulášu som objavil minulí týždeň po príchode zo zamestnania, keď som nemal veľa času a bol som hladný ako vlk.

6
porcií
10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pokrájanú cibuľu opražíme na masti do sklovita, pridáme mletú papriku a na kocky pokrájané mäso. Ak sa mäso zatiahne podlejeme ho vodou alebo vývarom a dusíme do polomäka. Potom osolíme a okoreníme a zároveň pridáme konzervu šampiňónov a dusíme.
  2. Keď sa nám zdá mäso skoro uvarené, pridáme nakrájané zemiaky a varíme kým nezmäknú. Na záver pridáme konzervu fazuľky a necháme prejsť varom.
  3. Pred dokončením zahustíme múkou, ktorú sme rozmiešali v troške vody. Hustotu prispôsobíme podľa chuti (já mám rád hustejšiu). Na záver dochutíme vegetou, rozmačkaným cesnakom a majoránom. Cesnak a majorán už nevaríme.