Fazuľový guláš

Fazuľový guláš
Foto: js9mxd
js9mxdJs9mxd, recept pridal: 13. februára 2010 6:42Ďalšie jeho recepty

Tento druh gulášu som objavil minulí týždeň po príchode zo zamestnania, keď som nemal veľa času a bol som hladný ako vlk.

Suroviny

6
porcií
10
minút
príprava
45
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

Pokrájanú cibuľu opražíme na masti do sklovita, pridáme mletú papriku a na kocky pokrájané mäso. Ak sa mäso zatiahne podlejeme ho vodou alebo vývarom a dusíme do polomäka. Potom osolíme a okoreníme a zároveň pridáme konzervu šampiňónov a dusíme.

Keď sa nám zdá mäso skoro uvarené, pridáme nakrájané zemiaky a varíme kým nezmäknú. Na záver pridáme konzervu fazuľky a necháme prejsť varom.

Pred dokončením zahustíme múkou, ktorú sme rozmiešali v troške vody. Hustotu prispôsobíme podľa chuti (já mám rád hustejšiu). Na záver dochutíme vegetou, rozmačkaným cesnakom a majoránom. Cesnak a majorán už nevaríme.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

8 komentárov k receptu
  • monzy, 14. februára 2010 o 09:29
    Recept je to dobrý, ale ak máš možnosť kúpiť niekde na tržnici veľkú červenú fazuľu, nezaváhaj... Treba ju síce večer red varením namočiť, ale uvidíš, zážitok bude ešte intenzívnejší...


  • trpajzlik, 14. februára 2010 o 12:47
    monzy ma pravdu s cerv.fazulou a madari davaju aj trosku halusiek je to super.


  • js9mxd, 14. februára 2010 o 13:21
    Máte pravdu, ale s konzervou je to rýchlejšie.


  • tinca, 14. februára 2010 o 14:49
    Ale v konzerve dostať v Kauflan. aj veľkú červenú fazuľu, tá by sa sem hodila. Je vynikajúca,myslím že do gulášu vhodnejšia ako biela.


  • oblizprst, 14. februára 2010 o 16:33
    Určite vyskúšam, pretože jedlá so strukovinami milujem.


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 3 komentárov)
  • js9mxd, 14. februára 2010 o 19:32
    Oblizprst, ak vyskúšaš Sobášnicu (pridal som ju do receptov) tak, sa ohlás.


  • hannah22, 15. februára 2010 o 12:25
    je to výborné niečo podobné varím a keď nemám huby pridám hubové korenie alebo sušené slivky , skúste ... :))


  • isar, 16. februára 2010 o 16:45
    Super, také varím aj ja. Povätšine používam fazuľovú konzervu pikant (samozrejme z Kauf.). Šampinony mám spravidla čerstvé. A ked sme veľmi hladní, použijem už tepelne opracované mäso, napríklad bravčové pečené (balenie je na pohľad ako sekaná, v Kauf.) a celá príprava je len trochu dlhšia, ako varenie zemiakov.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína!
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Varecha 17/2014: Morka na tanieri
Časopis Varecha vo štvrtok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.

Veľká noc v Holandsku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes píše Janger.

Veľká noc v srbskej Vojvodine
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Od našej Varecháčky An3da z Vojvodiny.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo štvrtok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist