Fazuľový guláš

Fazuľový guláš
Foto: js9mxd
js9mxdJs9mxd, recept pridal: 13. februára 2010 6:42Ďalšie jeho recepty

Tento druh gulášu som objavil minulí týždeň po príchode zo zamestnania, keď som nemal veľa času a bol som hladný ako vlk.

Suroviny

6
porcií
10
minút
príprava
45
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Pokrájanú cibuľu opražíme na masti do sklovita, pridáme mletú papriku a na kocky pokrájané mäso. Ak sa mäso zatiahne podlejeme ho vodou alebo vývarom a dusíme do polomäka. Potom osolíme a okoreníme a zároveň pridáme konzervu šampiňónov a dusíme.

2

Keď sa nám zdá mäso skoro uvarené, pridáme nakrájané zemiaky a varíme kým nezmäknú. Na záver pridáme konzervu fazuľky a necháme prejsť varom.

3

Pred dokončením zahustíme múkou, ktorú sme rozmiešali v troške vody. Hustotu prispôsobíme podľa chuti (já mám rád hustejšiu). Na záver dochutíme vegetou, rozmačkaným cesnakom a majoránom. Cesnak a majorán už nevaríme.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • monzy, 14. februára 2010 o 09:29
    Recept je to dobrý, ale ak máš možnosť kúpiť niekde na tržnici veľkú červenú fazuľu, nezaváhaj... Treba ju síce večer red varením namočiť, ale uvidíš, zážitok bude ešte intenzívnejší...


  • trpajzlik, 14. februára 2010 o 12:47
    monzy ma pravdu s cerv.fazulou a madari davaju aj trosku halusiek je to super.


  • js9mxd, 14. februára 2010 o 13:21
    Máte pravdu, ale s konzervou je to rýchlejšie.


  • tinca, 14. februára 2010 o 14:49
    Ale v konzerve dostať v Kauflan. aj veľkú červenú fazuľu, tá by sa sem hodila. Je vynikajúca,myslím že do gulášu vhodnejšia ako biela.


  • oblizprst, 14. februára 2010 o 16:33
    Určite vyskúšam, pretože jedlá so strukovinami milujem.


  • js9mxd, 14. februára 2010 o 19:32
    Oblizprst, ak vyskúšaš Sobášnicu (pridal som ju do receptov) tak, sa ohlás.


  • hannah22, 15. februára 2010 o 12:25
    je to výborné niečo podobné varím a keď nemám huby pridám hubové korenie alebo sušené slivky , skúste ... :))


  • isar, 16. februára 2010 o 16:45
    Super, také varím aj ja. Povätšine používam fazuľovú konzervu pikant (samozrejme z Kauf.). Šampinony mám spravidla čerstvé. A ked sme veľmi hladní, použijem už tepelne opracované mäso, napríklad bravčové pečené (balenie je na pohľad ako sekaná, v Kauf.) a celá príprava je len trochu dlhšia, ako varenie zemiakov.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Zaváram, zaváraš, zavárame. Dnes kompóty.
Zaváracia sezóna je v plnom prúde. Tak poďme na to.

Paradajkový paprikáš
Rajčina mala a má v našej rodinnej kuchyni dosť rozporné miesto. Túto plodinu peruánskych Indiánov pestujeme od čias, čo si pamätám.

Tvrďáci vyšli z módy, ženy preferujú citlivých mužov
- Inzercia -
Tradičný obdiv k drsňákom sa pomaly vytráca, svaly a sila prestávajú byť v kurze.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.


TOPlist