Fazuľový guláš

js9mxd - fotkajs9mxd, 13. februára 2010
Fazuľový guláš
Foto: js9mxd

Tento druh gulášu som objavil minulí týždeň po príchode zo zamestnania, keď som nemal veľa času a bol som hladný ako vlk.

6
porcií
10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
420 ml
420 ml
4 ks
1 ks
štipka
trochu
1 lyžička
1 lyžička
1 lyžička
štipka
1 strúčik
1 lyžička




Postup

  1. 1

    Pokrájanú cibuľu opražíme na masti do sklovita, pridáme mletú papriku a na kocky pokrájané mäso. Ak sa mäso zatiahne podlejeme ho vodou alebo vývarom a dusíme do polomäka. Potom osolíme a okoreníme a zároveň pridáme konzervu šampiňónov a dusíme.

  2. 2

    Keď sa nám zdá mäso skoro uvarené, pridáme nakrájané zemiaky a varíme kým nezmäknú. Na záver pridáme konzervu fazuľky a necháme prejsť varom.

  3. 3

    Pred dokončením zahustíme múkou, ktorú sme rozmiešali v troške vody. Hustotu prispôsobíme podľa chuti (já mám rád hustejšiu). Na záver dochutíme vegetou, rozmačkaným cesnakom a majoránom. Cesnak a majorán už nevaríme.

Diskusia k receptu

monzy
Recept je to dobrý, ale ak máš možnosť kúpiť niekde na tržnici veľkú červenú fazuľu, nezaváhaj... Treba ju síce večer red varením namočiť, ale uvidíš, zážitok bude ešte intenzívnejší...
trpajzlik
monzy ma pravdu s cerv.fazulou a madari davaju aj trosku halusiek je to super.
js9mxd
Máte pravdu, ale s konzervou je to rýchlejšie.
tinca
Ale v konzerve dostať v Kauflan. aj veľkú červenú fazuľu, tá by sa sem hodila. Je vynikajúca,myslím že do gulášu vhodnejšia ako biela.
js9mxd
Oblizprst, ak vyskúšaš Sobášnicu (pridal som ju do receptov) tak, sa ohlás.
hannah22
je to výborné niečo podobné varím a keď nemám huby pridám hubové korenie alebo sušené slivky , skúste ... :))
isar
Super, také varím aj ja. Povätšine používam fazuľovú konzervu pikant (samozrejme z Kauf.). Šampinony mám spravidla čerstvé. A ked sme veľmi hladní, použijem už tepelne opracované mäso, napríklad bravčové pečené (balenie je na pohľad ako sekaná, v Kauf.) a celá príprava je len trochu dlhšia, ako varenie zemiakov.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia