Fazuľový guláš

Fazuľový guláš
Foto: js9mxd
js9mxdJs9mxd, recept pridal: 13. februára 2010 6:42Ďalšie jeho recepty

Tento druh gulášu som objavil minulí týždeň po príchode zo zamestnania, keď som nemal veľa času a bol som hladný ako vlk.

Suroviny

6
porcií
10
minút
príprava
45
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Pokrájanú cibuľu opražíme na masti do sklovita, pridáme mletú papriku a na kocky pokrájané mäso. Ak sa mäso zatiahne podlejeme ho vodou alebo vývarom a dusíme do polomäka. Potom osolíme a okoreníme a zároveň pridáme konzervu šampiňónov a dusíme.

2

Keď sa nám zdá mäso skoro uvarené, pridáme nakrájané zemiaky a varíme kým nezmäknú. Na záver pridáme konzervu fazuľky a necháme prejsť varom.

3

Pred dokončením zahustíme múkou, ktorú sme rozmiešali v troške vody. Hustotu prispôsobíme podľa chuti (já mám rád hustejšiu). Na záver dochutíme vegetou, rozmačkaným cesnakom a majoránom. Cesnak a majorán už nevaríme.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • monzy, 14. februára 2010 o 09:29
    Recept je to dobrý, ale ak máš možnosť kúpiť niekde na tržnici veľkú červenú fazuľu, nezaváhaj... Treba ju síce večer red varením namočiť, ale uvidíš, zážitok bude ešte intenzívnejší...


  • trpajzlik, 14. februára 2010 o 12:47
    monzy ma pravdu s cerv.fazulou a madari davaju aj trosku halusiek je to super.


  • js9mxd, 14. februára 2010 o 13:21
    Máte pravdu, ale s konzervou je to rýchlejšie.


  • tinca, 14. februára 2010 o 14:49
    Ale v konzerve dostať v Kauflan. aj veľkú červenú fazuľu, tá by sa sem hodila. Je vynikajúca,myslím že do gulášu vhodnejšia ako biela.


  • oblizprst, 14. februára 2010 o 16:33
    Určite vyskúšam, pretože jedlá so strukovinami milujem.


  • js9mxd, 14. februára 2010 o 19:32
    Oblizprst, ak vyskúšaš Sobášnicu (pridal som ju do receptov) tak, sa ohlás.


  • hannah22, 15. februára 2010 o 12:25
    je to výborné niečo podobné varím a keď nemám huby pridám hubové korenie alebo sušené slivky , skúste ... :))


  • isar, 16. februára 2010 o 16:45
    Super, také varím aj ja. Povätšine používam fazuľovú konzervu pikant (samozrejme z Kauf.). Šampinony mám spravidla čerstvé. A ked sme veľmi hladní, použijem už tepelne opracované mäso, napríklad bravčové pečené (balenie je na pohľad ako sekaná, v Kauf.) a celá príprava je len trochu dlhšia, ako varenie zemiakov.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist