Fazuľový guláš

js9mxdJs9mxd, 58 ročný muž, Prievidza, 13. februára 2010 6:42
Ďalšie jeho recepty »

Fazuľový gulášFoto: js9mxd

Tento druh gulášu som objavil minulí týždeň po príchode zo zamestnania, keď som nemal veľa času a bol som hladný ako vlk.

6
porcií
10 min
príprava
45 min
tepelná úprava

Suroviny

500 g
420 ml
420 ml
4 ks
1 ks
štipka
trochu
1 lyžička
1 lyžička
1 lyžička
štipka
1 strúčik
1 lyžička

Postup prípravy

  1. 1

    Pokrájanú cibuľu opražíme na masti do sklovita, pridáme mletú papriku a na kocky pokrájané mäso. Ak sa mäso zatiahne podlejeme ho vodou alebo vývarom a dusíme do polomäka. Potom osolíme a okoreníme a zároveň pridáme konzervu šampiňónov a dusíme.

  2. 2

    Keď sa nám zdá mäso skoro uvarené, pridáme nakrájané zemiaky a varíme kým nezmäknú. Na záver pridáme konzervu fazuľky a necháme prejsť varom.

  3. 3

    Pred dokončením zahustíme múkou, ktorú sme rozmiešali v troške vody. Hustotu prispôsobíme podľa chuti (já mám rád hustejšiu). Na záver dochutíme vegetou, rozmačkaným cesnakom a majoránom. Cesnak a majorán už nevaríme.

ohodnoť recept:
Hlasovali 2 ľudia (3,5 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist