Fazuľový guláš
Fazuľový guláš s údeným kolenom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
150 minút príprava |
Postup- Údené koleno uvaríme vo vode s bobkovým listom, celým čiernym a novým korením, cibuľou a so štipkou soli. Varíme ho asi
hodinu, aby sa mäso nerozpadávalo a dalo
sa krájať. Vývar z neho scedíme a odložíme.
- Fazuľu cez noc namočíme. Na bravčovej masti
opražíme nakrájanú cibuľu, cesnak, čili papričku. Pridáme soľ, korenie, červenú papriku, lúpané paradajky (alebo pretlak)
a zalejeme vývarom z kolena. Pridáme
fazuľu a varíme.
- Mäso z kolena nakrájame na kocky a pridáme do vriacej fazule (môžeme pridať aj
nakrájanú kožu). Keď sú mäso i fazuľa uvarené, pridáme pretlačený cesnak a majorán. Podávame s chlebom.
|