Fazuľový guláš

Fazuľový guláš s údeným kolenom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
150 minút
príprava

Postup

  1. Údené koleno uvaríme vo vode s bobkovým listom, celým čiernym a novým korením, cibuľou a so štipkou soli. Varíme ho asi hodinu, aby sa mäso nerozpadávalo a dalo sa krájať. Vývar z neho scedíme a odložíme.
  2. Fazuľu cez noc namočíme. Na bravčovej masti opražíme nakrájanú cibuľu, cesnak, čili papričku. Pridáme soľ, korenie, červenú papriku, lúpané paradajky (alebo pretlak) a zalejeme vývarom z kolena. Pridáme fazuľu a varíme.
  3. Mäso z kolena nakrájame na kocky a pridáme do vriacej fazule (môžeme pridať aj nakrájanú kožu). Keď sú mäso i fazuľa uvarené, pridáme pretlačený cesnak a majorán. Podávame s chlebom.