Fazuľové karí so zeleninou

Rastislav Bekeš
šéfkuchár a majiteľ penziónu Harmónia v Suchej nad Parnou, 10. novembra 2015
Fazuľové karí so zeleninou
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g (2 druhy – biela aj čierna alebo strakatá)
2 ks
4 strúčiky
1 PL nastrúhaný
2 PL (petržlenová vňať, tymian, koriander)
2 PL
4 ks
4 ks
4 ks
1 ČL
 štipka
100 g




Postup

  1. 1

    Fazuľu namočíme večer pred varením. V mixéri spravíme pastu z jednej cibule, zo zázvoru, z cesnaku, byliniek, jednej mrkvy, jedného petržlenu, pridáme massala karí, kurkumu, soľ a čierne korenie, ak treba, prilejeme trochu vody.

  2. 2

    Zeleninu a zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Nadrobno nakrájanú cibuľu pomaly restujeme na oleji dozlatista.

  3. 3

    Potom pridáme karí pastu, pomaly restujeme, pridáme zeleninu, zemiaky, fazuľu, zalejeme vodou a pomaly varíme domäkka. Môžeme dochutiť čili papričkou. Karí podávame s jogurtom a pečivom.

Diskusia k receptu

56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Podľa mňa sa ten základ - pasta ako ste to nazvali na oleji najskôr koreniny potom ostatné restuje a až keď tie suroviny zmäknú sa mixérom vyrobí pasta, ktorá sa podľa potreby zriedi vývarom alebo vodou a do tohoto sa pridá fazuľa a ostatné suroviny, ktoré tvoria karí a toto sa spolu varí. A jogurt sa do hotové pridá a chvíľku prevarí, ale skôr sa dáva smotana alebo kokosové mlieko.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia