Fazuľové fašírky

petada - fotkapetada, 2. augusta 2013
Fazuľové fašírky
Foto: petada

Nedávno som robila falafel a to mi vnuklo nápad vyskúšať niečo podobé z fazule. Najprv nimi rodina pohŕdala, ale na moje prekvapenie, chutia takmer Zobraziť celý popisNedávno som robila falafel a to mi vnuklo nápad vyskúšať niečo podobé z fazule. Najprv nimi rodina pohŕdala, ale na moje prekvapenie, chutia takmer ako klasické fašírky z mäsa, takže sa nakoniec všetky rýchlo pojedli :) Príprava je jednoduchá, navyše jedlo obsahuje len "klasické" ingrediencie

Suroviny

 na vysmážanie




Postup

  1. 1

    Namočenú fazuľu uvaríme v slanej vode, rozmixujeme, alebo ja som použila mlynček na mäso, je to rýchlejšie :)

  2. 2

    Pridáme na jemno nasekanú cibuľu, roztlačený cesnak, korenie, soľ, vajce

  3. 3

    Zmiešame a pridáme podľa potreby strúhanku

  4. 4

    Vysmážame na oleji, aalebo môžete skúsiť aj v trúbe, bude obsahovať menej tuku, ale zas asi budú krehkejšie

  5. 5

    Pochutnávame :))

Diskusia k receptu

kredenc
všade plno čerstvej zeleniny ... a navyše Vysmážame na oleji, ...
Fajn, pozerám sa na teplomer je 34 stupňov (nad nulou)
Takto by som sa teraz v lete mal stravovať? Ani ma nenapadne.
používateľ nemá avatar
plk
plk
@kredenc - a mne sa to paci. Co sa mame prezierat nezdravymi jedlami len v zime :-) ? Brucho ziada svoje. A viem si to velmi dobre predstavit "na studeno", polozene na akomkolvek cerstvom salate s jogurtovym "dipom"
Mimochodom, Petada, pacia sa mi aj tie cuketove, ktore ste sem dali. Ale bez tej salamy (meso a jeho derivaty nejem :-) ). Ale ako ortodoxny antivyprazac radsej skusim v tej rure na sucho a bez oleja.
vlasatka
Recept sa mi páči. Veď ich netreba robiť keď je horúco. Ja verím, že sa niekedy ochladí. A to pečenie v rúre je dobrý nápad (jedla som také brokolicové a boli výborné ).
slonikvzoo
Mila Petada!
Kredencove "postrehy" su zufale...
Nic si z toho nerob, dodala si mi zopar inspiracii :-)
radost
a vieš-že som toto kedysi -za mlada-pri inovácii jedálneho lístka-robila?fazuľu som mlela na mäsovom mlynčeku..a chutilo výborne..schvaľujem..
dokonca som robila i plnku na zákusok z fazule-falošné "gaštany"..
valeri
presne takto už roky robím fašírky zo sóje, len tá sa zle varí - strašne prení a kypí. Ale z fazule, to je dobrý nápad
kredenc
Niektorým vareškám - je mi vás ľúto, ste akejkoľvek kritickej poznámke neprístupné. To nie je dobrá vizitka.
A povýšenie brucha nad zdravý rozum, ako plk, - to radšej komentovať nebudem.
vlasatka
Nemyslím, že ide o neprístupnosť, ale reakciu na komentár. Rozumní ľudia by mali dokázať rozumne diskutovať.
používateľ nemá avatar
plk
plk
@kredenc - tak dovysvetlim, ked Vam to z prveho prispevku nebolo uplne jasne.
Nejem ziadne meso. Zdoraznujem, ze ziadne. Ani jeho odnoze - udeniny, pasteky a neviem co este mesove. Tak doplnam bielkoviny inymi sposobmi.
Co je na tom nezdrave, ked si dam raz za mesiac-dva nieco upecene a zeleninove? Napriek tomu, ze pecenie a vyprazanie povazujem za velmi nezdravy sposob upravy jedla. Preco by som mal uprednostnovat takuto upravu iba v zime (ved v lete je dostatok cerstveho), ked mam chut na nejaku zmenu? V lete je zakazane piect/vyprazat?
Vy sa stravujete stale iba surovou, pripadne naparenou alebo uvarenou zeleninou (a bez akehokolvek mesa)?

Snad sa mi to podarilo vysvetlit a pochopili sme sa.

To s tym bruchom bola mierna ironia. Snad to aspon ostatnym bolo jasne. Pripadne to je jasnejsie teraz.
myalab
vyborny typ, kedysi sme s mamou robili sojove a preco nie aj fazulove? robia sa aj sosovicove...
evanaaa
Pani učiteľku recept ani nezaujíma, striehne len na chyby, ale aj tak sa prerátala, keď kritiku adresovala pre @kredenc ,:-)))
Ja nedelím stravu na letnú či zimnú. jem na čo máme chuť a suroviny ( a peniaze, občas), recept sa mi páči, a ak ma niečo zaujme, vydržím pri sporáku aj v lete.
boxik
Fašírky sa dajú vyrobiť aj zo vzduchu , akurát je problém aby držal pohromade.To len tak na okraj pre tých čo nemajú iný cieľ iba vŕtať do ľudí čo sa pochvália svojim receptom. Len tak mimochodom tá fašírka z fazule je vynikajúca , chutná a dokonca zdravá potravina a aj u nás je obľúbená.A čo sa týka toho či je to vhodné ako letná potravina , tak práve teraz sa to hodí , pretože my napríklad fašírky kombinujeme práve zo zeleninou , ktorej máme vďaka záhrade požehnane.Takže vďaka za nápad čo variť.
elixir
Dnes som robila podobné fašírky, odporúčam. :) Myslela som, že pridám, ale vidím tu, že už recept je, len pár vecí je v ňom iných. Namiesto rasce, majoránu a petržlenovej vňate som dala čierne korenie a tymián. Nabudúce budú podľa tohoto receptu, veď korenia a bylinky sa dajú obmieňať do aleluja. :)
45678
Aj mne sa páčia "fašírky" zo zeleniny, z fazule robievam z podobných surovín ako píše @elix ír a robím ako roládu, obložím slaninkou , podávam so zeleninou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia