Fazuľové brownies

Autor receptu: ni

Variácia na brownies. Vegánske, bezlepkové.

45 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Fazule necháme cez noc namočené vo vode. Vodu vymeníme a varíme asi 30 minút domäkka.
  2. Z uvarených fazulí odstránime šupky a zmiešame ich s avokádom, kokosom, nadrobno posekanými ďatlami a vodou na hladkú hmotu. Pokiaľ nemáme mixér (alebo máme povesť ničiteľa mixérov), postačí použiť vidličku či kuchynskú pomôcku na šťouchané brambory.
  3. V druhej miske zmiešame všetky suché prísady.
  4. Mokré a suché ingrediencie spojíme a masu rozostrieme na plech.
  5. Brownies po vychladnutí potrieme polevou z roztopenej čokolády (neobsahujúcej živočíšne zložky) a pár lyžíc kokosu.
  6. Avokádo v brownies vôbec nie je cítiť a fazule dodajú jemnú gaštanovú príchuť.