Fazuľová polievka s údeným rebrom

jullynka - fotkajullynka, 6. januára 2010
Fazuľová polievka s údeným rebrom
Foto: jullynka

vyborná polievka ,mohla by som jej zjesť aj plný hrniec :)

10 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
1 a pol  hrnček
4 väčšie
3  lístky
1 lyžica
1
1
2 dcl
2  lyžice
5   strúčkov
1




Postup

  1. 1

    Deň predtým namočím fazuľu. Na druhý deň fazuľu zlejem a dám variť do hrnca s údeným rebrom, bobkovými listami, strúčikmi cesnaku a celou cibuľou . Neskôr osolíme, okoreníme .

  2. 2

    Očistené zemiaky nakrájame na kocky, keď je fazuľa už takmer mäkká pridáme zemiaky .

  3. 3

    Keď už sú zemiaky a fazuľa mäkké urobíme si zátrepku z mlieka a múky a zahustíme polievku . Za miešame uvedieme do varu a pridáme kyslú a sladkú smotanu . Pomiešame a pridáme štipku korenia , vegety a podľa chuti osolíme a ocukríme a dokoreníme . Nakoniec pridáme lyžicu octu a zamiešame . Dobrú chuť môžme podávať :)

Diskusia k receptu

kimlo
No ja neviem, je keď namočím fazuľu, tak ju z tej vody nezlievam, varím ju v nej.. možno sa mýlim, ale rád si nechám poradiť.. :-)
olika
Aj mňa , tak ako predošlého diskutijúceho, by zaujímalo, či zlievať vodu z namočených strukovín alebo nie. Mama ma učila , že nie, že sa vylievajú aj užitočné látky. Teraz neraz čítavam, že áno, Ako to je?
bozulka
Ja som tiez nevylievala , ale aj ja som citala ze sa ma voda vylievat.Surova fazula je nejedla.Tak neviem.Co nato odbornici???
andrea77
ja tiež zlievam vodu z fazule, potom nerobí problém pri trávení a netvorí plynatosť. Mám to vyskúšané, som totiž po operácii hr. čreva a takto uvarená fazuľová polievka mi nerobí problém
sovka62
Zaujímavá diskusia. Ja do nej svojou skúsenosťou neprispejem, pretože už roky používam konzervovanú fazuľu v slanom náleve. Tá neduje zaručene.
jullynka
Moja mama hovorí, že polievka potom nieje tak tažka na žalúdok,ale ja sa priznám že mi tá odmočená fazuľová voda nevonia,preto ju zlievam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia