Fazuľová polievka s kyslou kapustou

Fazuľová polievka s kyslou kapustou
diabambulkaDiabambulka, recept pridal: 13. septembra 2011 8:11Ďalšie jeho recepty

alebo kapustová s fazuľou, už ako chcete... V každom prípade je výborná kyslá a sýta polievočka:-)

Suroviny

6-7
porcií
60
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Očistené a nakrájané zemiaky dáme variť do osolenej vody spolu s údenou kosťou. Zárove) do druhého hrnca dáme variť kyslú kapustu ( aj s vodou z kapusty ) spolu so sušenými vopred namočenými hríbami ( aj s vovou v ktorej sme hríby mali namočené ), pridáme celé čierne korenie a bobkové listy. Varíme cca 30 minút. Do uvarených zemiakov pridáme sterilizovanú fazuľu ( aj s nálevom ) a kyslú kapustu s hríbami. Premiešame a ešte spolu varíme. Vyberieme údenú kosť a pooberáme mäsko, ktoré na záver dáme naspäť do polievky. Pripravíme si z oleja, hladkej múky a mletej červenej papriky zápražku. Do studenej zápražky vmiešame trocha studenej vody a vlejeme do polievky. Dochutíme prelisovaným cesnakom a majoránkou.
Fazuľová polievka s kyslou kapustou - obrázok 1

2

Dobrú chuť :-)



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • ancicka, 13. septembra 2011 o 10:20
    musím skúsiť aj z fazuľou kyslú polievku.kk


  • ancicka, 13. septembra 2011 o 10:24
    Už dávno som takú nevarila.Dík za pripomenútie.


  • mb, 13. septembra 2011 o 10:40
    manm, tak toto by som si v momente dal, dakujem, ukladam, vyskusam ;)


  • akeber, 13. septembra 2011 o 11:02
    vyzerá výborne....aj ja som práve dovarila fazľovú ale s údeným :))


  • babkamt, 13. septembra 2011 o 11:09
    Túto polievku som prvý krát jedla pred 30 rokmi.Moja suseda ju varila,dala mi ochutnať.Je to dobré jedlo. Škoda,že som neprišla skôr na Varechu,lebo ja dnes varím kyslú fazuľovú omáčku s údeným mäsom.


  • danculka, 13. septembra 2011 o 11:48
    ,@babkamt ,ja ešte vôbec,stojí za vyskúšanie....


  • lyali, 13. septembra 2011 o 14:30
    @diabambulka , Ty si tiež polievková ako ja. Táto polievočka je určite výborná. Ja som skúšala kedysi z kyslej kapusty a šošovice. Skúsim pre zmenu s fazuľou :-) KK :-)


  • marcy, 13. septembra 2011 o 15:15
    poznám,robievam :-DDD často v zime,pridávam aj mrkvu,zelér,paštrnák....sýta polievka,niečo ako slovenský boršč :))


  • nadia56, 13. septembra 2011 o 16:13
    je to vyborna polievka, robievam ju - s mensou obmenou, fazulu si varim sama, zemiak davam postruhany na koniec na zahustenie a este pridavam kyslu smotanu, vyskusam podla teba, recept si ukladam, dakujem:-)


  • kata50, 13. septembra 2011 o 22:33
    U nás jej tiež hovoria " šarišská ľušta " Tá kombinácia kyslej kapusty a fazule je naozaj dobrá :-))


  • evusik, 14. septembra 2011 o 08:15
    výborná polievka, nahradí aj hlavné jedlo... u nás sa volá šurdica.... narobila si mi chute, už aj idem variť :-)
    » varecha.pravda.sk/recepty/surdica-fotorecept/8281-recept....


  • diabambulka, 15. septembra 2011 o 12:32
    fíha zase niečo nové, aspoň budem vedieť ešte pod akými inými názvami sa všade skrýva táto chutná polievočka:-)


  • nadia56, 15. septembra 2011 o 16:57
    @diabambulka , ja poznam tuto polievku pod nazvom sutolica


  • beatah, 12. septembra 2012 o 20:33
    je to mňamka,u nás na Horehroní sme ju volali "strapkáč", ja som ju tiež nevarila dlho,ale blíži sa jesenno-zimné obdobie tak skúsim


  • diabambulka, 12. septembra 2012 o 21:08
    To je nádherný názov, rozosmial ma...veď aj halušky máme strapačky;0)


  • pkatreniak, 16. februára 2013 o 07:37
    Práve ju idem variť u nás na gemeri sa jej hovorí strapkáč
    skvelá polievka


  • diabambulka, 16. februára 2013 o 14:38
    veľmi pekný názov až ma rozosmial, aspoň keď náhodou pôjdem na Gemer a budem si chcieť objednať už viem čo je strapkáč :-)


  • micanela, 27. augusta 2014 o 05:32
    mnam... ale asi potom treba hodne vetrat byt :-)


  • vvili, 6. októbra 2014 o 12:04
    Přidávám recept na Karpatskou polievku od paní Látky z Košic.Fazulu dámě vařit s cesnakom a ciernym kořením.Neskor přidáme kyslu kapustu.Na oleji spenime cibulí,přidáme Miku a mletu červení papriku
    .


  • vvili, 6. októbra 2014 o 12:12
    Pokračujeme, místo Miku ma byt muka,po přidání papriky zalejeme vodou a vlejeme do polievky. Postruhame zemiak,zmiesame s hrubou mukou,halušky uvarime v osolenej vodě. Nadrobno po krajanů slabinu vyskvarime přidáme oskvarky.Vmiesame do polievky,povarime.Tento recept zveřejnil Petr Novotný.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist