Fazuľová polievka na kyslo

Autor receptu: matus113

Klasické slovenské jedlo. Určite bude chutiť.

4
porcie
60 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Fazuľu namočíme na 12 hodín do studenej vody.
  2. Po 12 hodinách fazuľu prepláchneme a dáme do vody. Posolíme, pridáme bobkový list, 5 guličiek nového korenia. Môžeme pridať klobásku alebo údené mäso. Dáme variť kým nie je fazuľa mäkká (cca 20 - 30 min).
  3. Pridáme 2 - 3 nakrájané zemiaky (varíme, kým nie sú uvarené - cca 20 min). Klobásku alebo mäso následne pokrájame dáme späť do polievky.
  4. Pripravíme si zátrepku: 1 kelímok smotany na varenie zmiešame s 2 - 3 kávovými lyžičkami solamylu. Vlejeme do polievky, rozmiešame a rozvaríme. Dochutíme octom.