Fazuľová polievka Andrlka

Autor receptu: romiand

Túto polievku varievame väčšinou, keď sa varí údené mäso a vývar použijem na varenie fazule, šošovice atď.

6
porcií
20 minút
príprava
1,5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Fazuľu necháme cez noc napučať vo vode.
  2. Takto napučanú fazuľu dáme do hrnca a pridáme údené mäso, pripadne údené rebrá. Zalejeme vodou a dáme variť cca1hod. Medzitým si nakrájame zeleninu, mrkvu a petržlen na kolieska, zeler a zemiaky na malé kocky. Po hodine varenia pridáme všetku zeleninu a varíme ďalej cca 20min. Potom vyberieme údené mäso a urobíme si zápražku. Do malého hrnca vlejeme olej a na plátky narezaný cesnak trochu orestujeme (nie dlho aby cesnak nezhorkol). Pridáme múku a mletú sladkú červenú papriku a restujeme ďalej cca 1min. Odstavíme a zalejeme trochou studenej vody. Za stáleho miešania rozmiešame, násdne hneď vmiešame do polievky, povaríme ešte 2-3 min. a odstavíme polievku.
  3. Údene mäso nakrájame na malé kocky a pridáme do polievky. Petržlenovú vňať si umyjeme narežeme a tiež dáme do polievky. Na záver polievku dochutíme majoránkou, mletým čiernym korením a soľou.