Fazuľová polievka Andrlka
Autor receptu: romiand
Túto polievku varievame väčšinou, keď sa varí údené mäso a vývar použijem na varenie fazule, šošovice atď.
6 porcií |
20 minút príprava |
1,5 minút tepelná úprava |
Postup
- Fazuľu necháme cez noc napučať vo vode.
- Takto napučanú fazuľu dáme do hrnca a pridáme údené mäso, pripadne údené rebrá. Zalejeme vodou a dáme variť cca1hod. Medzitým si nakrájame zeleninu, mrkvu a petržlen na kolieska, zeler a zemiaky na malé kocky.
Po hodine varenia pridáme všetku zeleninu a varíme ďalej cca 20min.
Potom vyberieme údené mäso a urobíme si zápražku. Do malého hrnca vlejeme olej a na plátky narezaný cesnak trochu orestujeme (nie dlho aby cesnak nezhorkol). Pridáme múku a mletú sladkú červenú papriku a restujeme ďalej cca 1min. Odstavíme a zalejeme trochou studenej vody. Za stáleho miešania rozmiešame, násdne hneď vmiešame do polievky, povaríme ešte 2-3 min. a odstavíme polievku.
- Údene mäso nakrájame na malé kocky a pridáme do polievky.
Petržlenovú vňať si umyjeme narežeme a tiež dáme do polievky. Na záver polievku dochutíme majoránkou, mletým čiernym korením a soľou.