Fazuľová polievka Andrlka

romiandRomiand, 51 ročný muž, Čečínska Potôň, 3. januára 2016 17:11
Ďalšie jeho recepty »

Fazuľová polievka AndrlkaFoto: romiand

Túto polievku varievame väčšinou, keď sa varí údené mäso a vývar použijem na varenie fazule, šošovice atď.

6
porcií
20 min
príprava
1,5 min
tepelná úprava

Suroviny

250 g suchá
200 g (alebo údené rebrá)
2 ks stredne veľká
2 ks
1 ks stredne veľký
2-3 ks
2-3 strúčky
2 PL
1 dl
1 ČL červená

Postup prípravy

  1. 1

    Fazuľu necháme cez noc napučať vo vode.

  2. 2

    Takto napučanú fazuľu dáme do hrnca a pridáme údené mäso, pripadne údené rebrá. Zalejeme vodou a dáme variť cca1hod. Medzitým si nakrájame zeleninu, mrkvu a petržlen na kolieska, zeler a zemiaky na malé kocky. Po hodine varenia pridáme všetku zeleninu a varíme ďalej cca 20min. Potom vyberieme údené mäso a urobíme si zápražku. Do malého hrnca vlejeme olej a na plátky narezaný cesnak trochu orestujeme (nie dlho aby cesnak nezhorkol). Pridáme múku a mletú sladkú červenú papriku a restujeme ďalej cca 1min. Odstavíme a zalejeme trochou studenej vody. Za stáleho miešania rozmiešame, násdne hneď vmiešame do polievky, povaríme ešte 2-3 min. a odstavíme polievku.

  3. 3

    Údene mäso nakrájame na malé kocky a pridáme do polievky. Petržlenovú vňať si umyjeme narežeme a tiež dáme do polievky. Na záver polievku dochutíme majoránkou, mletým čiernym korením a soľou.

ohodnoť recept:
Hlasovalo 5 ľudí (4,6 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist