Fazuľová omáčka s údeným mäsom (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Manžel má rád omáčky. Dnes som mu uvarila fazuľovú. Toto je mladá fazuľka, ktorú som nenechala uschnúť - dala som ju do mrazničky.

20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z mrazničky som vybrala balíček farebnej fazule. Nechala som ju rozmraziť.Umyla som ju.
  2. Dala som ju do tlakového hrnca spolu aj údeným mäsom, bobkovým listom.Nesolila som. Varila som to 20 minút.
  3. Medzitým,čo sa varila fazuľa s údeným som si očistila cibuľu.Nakrájala som ju a opiekla na 1 čl oleja spolu s prelisovaným cesnakom..Pridala som ju k omáčke spolu s plnotučnou horčicou.
  4. Uvarené údené mäso som vybrala na tanier.
  5. Smotanu s mliekom som zahustila múkou. Vliala som ju do omáčky. Prevarila som ju. Ochutnala , podľa potreby dosolila , okorenila. Pridala som aj ocot a čajovú lyžičku cukru. Na vrch hotovej omáčky som nakrájala plátok masla. Po prvé preto , aby sa na omáčke nevytvorila kožka, po druhé preto , že maslo omáčku zjemní. Omáčku som podávala s čerstvým chlebom.