Fazuľová omáčka s údeným mäsom (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
Manžel má rád omáčky. Dnes som mu uvarila fazuľovú. Toto je mladá fazuľka, ktorú
som nenechala uschnúť - dala som ju do mrazničky.
Postup
- Z mrazničky som vybrala balíček farebnej fazule. Nechala som ju rozmraziť.Umyla som ju.
- Dala som ju do tlakového hrnca spolu aj údeným mäsom, bobkovým listom.Nesolila som. Varila som to 20 minút.
- Medzitým,čo sa varila fazuľa s údeným som si očistila cibuľu.Nakrájala som ju a opiekla na 1 čl oleja spolu s prelisovaným cesnakom..Pridala som ju k omáčke spolu s plnotučnou horčicou.
- Uvarené údené mäso som vybrala na tanier.
- Smotanu s mliekom som zahustila múkou. Vliala som ju do omáčky. Prevarila som ju. Ochutnala , podľa potreby dosolila , okorenila. Pridala som aj ocot a čajovú lyžičku cukru. Na vrch hotovej omáčky som nakrájala plátok masla. Po prvé preto , aby sa na omáčke nevytvorila kožka, po druhé preto , že maslo omáčku zjemní. Omáčku som podávala s čerstvým chlebom.