Fazuľová najsamlepšia nátierka

zuzananoskova - fotkazuzananoskova, 9. februára 2014

Fazuľovú nátierku pripravila gestorka Školy varenia v Poluse Henrieta Peškovičová a po jej ochutnaní som si ju okamžite zamilovala. Momentálne je pre mňa číslom Zobraziť celý popisFazuľovú nátierku pripravila gestorka Školy varenia v Poluse Henrieta Peškovičová a po jej ochutnaní som si ju okamžite zamilovala. Momentálne je pre mňa číslom 1. Verím, že aj Vám bude chutiť, je úplne nenáročná na prípravu a určite aj suroviny máte doma :-)

2-3
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 hrsť
1 ks
2 ks
 alebo sušený
1 konz. z konzervy Bonduelle




Postup

  1. 1

    Ak máte, použite bielu fazuľu v paradajkovej omáčke, ak nie, improvizujte ako ja: fazuľa a paradajky ;-)

  2. 2

    Na oleji orestujte nakrájanú cibuľu, pridajte najlepšie čerstvý tymián, premiešajte, jadierka, premiešajte, jablko pokrájané na kúsky. Chvíľočku preduste.

  3. 3

    Pridajte pokrájané paradajky, neskôr fazuľu, podľa chuti soľ (nemusíte), premiešajte - prehrejte a odstavte. Môžete nechať vychladnúť alebo hneď teplé rozmixovať do konzistencie akú máte radi. Dozdobte jadierkami a tymiánom. Podávať môžete na čerstvý domáci chlebík alebo ľanové krekry.

  4. 4

    Dobrú chuť :-)

    Fazuľová najsamlepšia nátierka - obrázok 4

Diskusia k receptu

mariamka
urcite chutna a zaujimava s jablckom,, robila som podobnu z fazule, ale takto nie, p. @zuzanka myslim, ze vy nepotrebujete pridavat tie privlastky "najsamlepsia" , uz vase meno predava :)
zuzkabluzka
vyzera vyborne, neviem sice, ci zozeniem rovnaku konzervu, dam vediet, ako chutilo :)
eviana
Tak toto za pokus rozhodne stojí, fazuľu mám veľmi rada na hocijaký spôsob :)
julica
Mnam, tenti recept sa mi prave naramne hodi. Dakujem.
sirup
Ufff, tomu sa povie zaťažkávacia skúška pre črevá :-) Fazuľu mám aj ja rád, ale tá z konzervy je o ničom :-( Keď takto učia variť v škole varenia, tak ďakujem pekne, výrobcovia konzerv si mädlia ruky…
medovnicek
spravidla cez víkend na raňajky máme nejakú nátierku, táto tvoja ma oslovila, už aj ju prikladám do svojej zbierky:)
marikafil
ja tiež nekupujem konzervovanú fazuľu (@sirup... ), ale vyskúšam z doma uvarenej, môže to byť fajn! som zvedavá na to jablko v tejto nátierke:-)
viera1
@sirup bežne používam fazuľu z konzervy,zloženie:fazuľa,voda,glukózo-fruktózový sirup,soľ,cukor (vyrobené v Taliansku).Šetrí mi to čas,energie a nepríjemné prekvapenia pri varení fazule (nekvalitná alebo neuvariteľná)...píšem o kúpnej fazuli.A som vďačná za tento polotovar.
maartina
Prave som ju dokoncila a je fakt vyyyborna...vdaka za recept ;-)
mirreckall
aj nám veľmi chutí... aj s chlebíkom a dnes ju robím trochu redšiu ako zmes na špagety :) a používame naklíčenú adzuki fazuľu a paradajkový pretlak :)
zuzum78
vyskúšala som bez jadierok, použila jednu plechovku bielej f. v slanom a jednu v tomate, pridala ešte mleté chilli, čierne korenie a je mňaam...dcéra ohrňala najprv nos, že čo to bude za nátierku z fazule a nevie sa teraz dojesť..:)
julica
Zuzka, namakaná nátierka! striedam s hokaido gulášom :)
lizatko
Fazula v konzerve samozrejme z Rakuska nema chybu! Doporucujem nakupovat aspon trvanlive potraviny tam. Raz za cas sa velky nakup oplati.
cuketka111
prekvapujúco fakt výborná nátierka :-) odporúčam, ďakujem za recept




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia