Fazuľka so strúhankou
Fazuľka so strúhankou

Fazuľka na strúhanke

hubata - fotkahubata, 2. augusta 2019
Fazuľka na strúhanke
Foto: Hubata

Zbieram recepty, ktoré sa skladajú z troch vecí a tento patrí k nim. O takomto čase býva v záhrade už dostatok aj inej zeleniny, Zobraziť celý popisZbieram recepty, ktoré sa skladajú z troch vecí a tento patrí k nim. O takomto čase býva v záhrade už dostatok aj inej zeleniny, ale kto sadil fazuľku už po druhýkrát, pochutí si na nej opäť. Je to veľmi jednoduchý, letný recept, vhodný aj pre malé deti či ako ľahká včera.

2
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 kg
10 dkg




Postup

  1. 1

    Umytú zelenú fazuľku pokrájame na kocky 1 x 1 cm a uvaríme v osolenej vode do mäkka. Precedíme ju cez sito a necháme odkvapkať. Medzitým si na oleji upražíme strúhanku do ružova a primiešame fazuľku. Hotovo a dobrú chuť!

Diskusia k receptu

hubata
@Marika9 (2.8.2019 20:07)

Ale na masle strúhanka rýchle zhorí .............. preto dávam olej, lebo máme ju radi chrumkavú.
haji
Pěkný receptík. Opékám strouhanku na sucho, je třeba míchat a hlídat. Oceděnú zeleninu /např. květák/ poliju máslíčkem a posypu opečenou strouhankou. Tak to miloval můj tatínek. Květák s prézlemi. Stejně tak měl rád upravené i fazolky. Pěstoval nejraději fazolky žluté, říkal, že mají jemnější chuť i konzistenci.
finczi
Fazuľky takto pripravené nepoznám, môže byť chutné. Keď som bola dieťa, mamka uvarila karfiol a občas sme ho jedli takto so strúhanku opraženou na masti a osladenou cukrom.
garanco
Recept ma zaujal, asi by som urobila, ako píše @haji , strúhanku opražiť nasuco a poliať maslom, vyskúšam...
1x haji
babkamt
Takto si pripravujem lúskovú fazuľku alebo karfiol už roky. Zabodujem s ňou aj u manžela:-)
sovka62
Luskova fazulka? Od detstva sme neboli priatelky, tetusky v skolskej jedalni na nej nechavali tie tvrde fuzy. Asi pred desiatimi rokmi ma priatelka obdarovala takou zltou, aku mas na obrazku. Priznam sa, varila som ju len preto, lebo som si predstavila, kolko roboty s nou
priatelka mala.
Bol to sok! Ziadne drevnate lusky, ziadne fuzy, len lahodna zltucka fazulka vybornej chuti aj konzistencie. V tomto pripade sa holandski slachtitelia naozaj pochlapili.
Odvtedy sme s fazulkou kamaratky a ked sa k nej dostanem vyskusam tvoj recept. Doteraz sme so struhankou jedavali len karfiol a brokolicu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia