Fazuľa so zeleninou a klobáskami

redakcia - fotkaredakcia, 13. januára 2010

Suroviny

300 g
2 PL
100 g
 zväzok
1 hlavička
2 ks
2 ks
 štipka
1-2 PL
4 nožičky
 hrsť




Postup

  1. 1

    Fazuľa prepláchneme v studenej vode, zalejeme väčším množstvom vody a necháme najlepšie cez noc napučať. Potom vodu vymeníme, fazuľu uvaríme domäkka a zlejeme. Trochu vody z fazule, asi 400 ml, si necháme na podliatie. V hrnci rozohrejeme olej a postupne na ňom opečieme na kolieska nakrájanú klobásku a plátky slaniny. Vyberieme dierovanou lyžicou a odložíme nabok.

  2. 2

    V kastróle potom osmažíme na väčšie kusy nakrájanú cibuľu, nasekaný cesnak, na kúsky nakrájanú zelenú papriku. Nakoniec pridáme k zelenine plátky paradajok. Ešte chvíľu opekáme, pridáme uvarenú fazuľu, zalejeme trochou vody z fazule a ochutíme octom, soľou, korením a čili. Dusíme na miernom ohni asi 10 minút a potom pridáme opečenú slaninu a klobásky.

  3. 3

    Spoločne krátko povaríme, stiahneme z ohňa, vmiešame nasekanú vňať koriandra a podávame s chlebom alebo pečivom.

Diskusia k receptu

Vymazať
oldomachac
chcem sa len spytat, tymto receptom ste mi pripomenuli niekolko usmevnych scen z tzv. spagety westernov, s hercami terence hill, bad spencer, ked si labuznicky pochutnavali tiez na fazuliach, ci to nie je aj tak trocha inspiracia, alebo ci by sa aj to jedlo podobalo s receptom, verte mi, mozno to vzbudi u vas usmev, ale ked som pozeral ten (tie)film, sam seba som sa v duchu pytal, co to je zä jedlo, ked to tak labuznicky jedia, inac v mojej rodine sa jedava obdoba tohto jedla, bez fazule a je to chutne dobru chut!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia