Fazuľa s párkom

diabambulka - fotkadiabambulka, 24. septembra 2010

Veľmi rýchle jedlo, hodí sa obed, alebo večeru.

5
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

2 plechovky
3 ks
4 ks
4 ks
podľa chuti
1 ks
2 lyžice
1 ks
2 strúčiky
 drvená sušená
4 ks




Postup

  1. 1

    Do hrnca vylejeme sterilizovanú fazuľu, pridáme troška vody, celé korenie, nové korenie, bobkový list, vegetu, 2 lyžice oleja a 5 minút varíme. Medzitým si nakrájame párky na kolieska a pridáme ku fazuli. Necháme variť a zatiaľ si urobíme zápražku. Na oleji opražíme cibuľu, pridáme hladkú múku, pretlak a prelisovaný cesnak. Vylejeme do hrnca s fazuľou a ešte chvíľku povaríme. Na koniec pridáme troška majoránky a kto má rád pikantné jedlá nech si pridá troška pálivej papriky :-) Podávame s pečivom.

  2. 2

    Dobrú chuť. Posielam Vám fotečku aj môjho synčeka, ktorý má rád tie najjednoduchšie veci. Fazuľa s párkom je jednou z nich.

    Fazuľa s párkom - obrázok 2

Diskusia k receptu

evanaaa
Zlatý chlapček, iste mu chutí, fazuľka je zdravá a na druhý týždeň by som toto urobila, mám z Rakúska veľkú konzervu bielej fazule, len ten olej by som dala iba do zásmažky, nie na dvakrát. Malému prajem dobrú chuť, má dobrý apetít.
evusik
pre takého stravníka je isto radosť variť :-)
diabambulka
Máte pravdu, olej stačí len do zásmažky a malému bude isto chutiť aj zajtra, lebo máme toho ešte aj na zajtrajší obedík. čo človeku urobí väčšiu radosť ako keď im doma chutí. Dokonca nás malý boduje ako v telke, s tým rozdielom že má vyššie známky ako v telke často používa 500 a 1000 bodov. To je už poriadna inšpirácia, čo poviete:-)))
kimlo
Takéto jedlo beriem.. len si dám namiesto párkov dobrú domácu vyúdenú klobásu.... :-)))
janger
Syncekovi chuti, ako vidim, ma poriadne plny tanier :-))). A kolko bodov si dostala ;-)? Taka polievocka je na druhy den casto este lepsia. Vyskusam!
tetuska
môže byť... už sa teším na fazuľku s párkom...
diabambulka
Milý kimlo, jasné že s klobásou to môže byť rovnako vynikajúce, len môj synček má zo všetkých strukovín najradšej párky, keď ich nakrájam hocikde vždy má hrče za uškami:-)))
diabambulka
ahoj Janger koľko bodov som dostala? tak to už neviem, ale pri písaní ďalšieho receptíku Vám to určite napíšem.
bozulka
Fazuľovú polievku môžem 3x denne na všetky spôsoby,ale nenapadlo ma urobiť ju z konzervy.Je to asi rýchlejšie...môže byť párek aj klobása oboje bude dobré.
duschko
Fazulu mam rad na akykolvek sposob. Je pravdou, ze z konzervy je to podstatne skor uvarene. Aspon ja davam prednost susenej fazuli. Casu mam dost, tak sa nemusim ponahlat. Recept sa mi paci a urcite si ho navarim. Ukladam do MKK.
diabambulka
:-) @sorinka33 veru naši majú radi najobyčajnešie domáce jedlá a Filipko už má o tri roky viac a pribudol mu mladší súrodenec :-)
klichem
polievka vyzera chutne. taka fazulovica narychlo. pseudonym racionalnej stravy pre deti to zase nie je. hlavne parky a konzervy. ale pri dospelych urcite uspejem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia