Fazuľa s kapustou a smotanou

Autor receptu: denyany

Táto hustá polievka je veľmi výdatná a zajedaná chlebom zastane aj za hlavný chod na obed. Videla som tu podobné recepty, ja napíšem, ako ju varím dnes na obed ja. Varievala ju moja mama, keď sme boli deti, ale nechutila nám. Prišla som jej na chuť až v dospelosti a z času na čas ju uvarím.

Postup

  1. Fazuľu si deň vopred namočíme(ja večer pred tým, ako ju chcem variť).
  2. Namočenú fazuľu dáme variť s bobkovým listom do mäkka. V inom hrnci uvaríme kyslú kapustu s rascou, soľou a korením.
  3. Keď sú fazuľa s kapustou mäkké, dáme ich do kopy a varíme chvíľku spolu.
  4. Cibuľu nakrájame nadrobno a speníme na oleji alebo aj na masti, kto má ako rád. Pridáme červenú papriku, zamiešame a vlejeme ku kapuste s fazuľou.
  5. Teraz pridáme smotanu, dobre premiešame, dochutíme a ešte chvíľku povaríme.(Môžte použiť aj kyslú smotanu, ale tam pozor, aby sa to "nezrazilo". A ak sa niekomu zdá polievka málo hustá, môže si ju zahustiť múkou.) Podávame s chlebom, pečivom alebo aj bez. Dobrú chuť.
  6. Pomer surovín si môžte upraviť podľa svojho vkusu, samozrejme.