Fazuľa s kapustou a smotanou

denyanyDenyany, recept pridal: 22. januára 2013 12:13Ďalšie jeho recepty

Táto hustá polievka je veľmi výdatná a zajedaná chlebom zastane aj za hlavný chod na obed. Videla som tu podobné recepty, ja napíšem, ako ju varím dnes na obed ja. Varievala ju moja mama, keď sme boli deti, ale nechutila nám. Prišla som jej na chuť až v dospelosti a z času na čas ju uvarím.

Postup prípravy receptu

1

Fazuľu si deň vopred namočíme(ja večer pred tým, ako ju chcem variť).

2

Namočenú fazuľu dáme variť s bobkovým listom do mäkka. V inom hrnci uvaríme kyslú kapustu s rascou, soľou a korením.

3

Keď sú fazuľa s kapustou mäkké, dáme ich do kopy a varíme chvíľku spolu.

4

Cibuľu nakrájame nadrobno a speníme na oleji alebo aj na masti, kto má ako rád. Pridáme červenú papriku, zamiešame a vlejeme ku kapuste s fazuľou.

5

Teraz pridáme smotanu, dobre premiešame, dochutíme a ešte chvíľku povaríme.(Môžte použiť aj kyslú smotanu, ale tam pozor, aby sa to "nezrazilo". A ak sa niekomu zdá polievka málo hustá, môže si ju zahustiť múkou.) Podávame s chlebom, pečivom alebo aj bez. Dobrú chuť.

6

Pomer surovín si môžte upraviť podľa svojho vkusu, samozrejme.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • libling, 22. januára 2013 o 14:26
    Hm,ale to musí biť riadne sýte:)


  • nadia56, 22. januára 2013 o 15:48
    @Denyany , vyborna polievka, ja ju tiez obcas varievam, pridavam ale klobasku-ta samozrejme nemusi byt, preto vyskusam aj uvarit aj podla teba, dakujem za recept a pekny den ti zelam:-)


  • helca103, 22. januára 2013 o 17:26
    Chutná,sýta a výborná kombinácia fazule a kapusty dobre to poznám a často robím aj zo šošovicou. » varecha.pravda.sk/recepty/kapustovo-sosovicova-polievka-f...


  • bura, 22. januára 2013 o 17:42
    Tiež tak varíme, vrelo odporúčam.


  • bambulka51, 23. januára 2013 o 10:06
    Túto kombináciu tiež používame ale ešte si pridávame cestovinu -kolienka /zvlášť uvarené/ ale bez smotany ,dávam radšej mliekovú zátrepku. Je to dobré a sýte jedlo...


  • bozulka, 23. januára 2013 o 10:10
    To je moja zamilovaná polievka,odkedy si pamätám /vyše 70 rokov/.
    Varievam nielen s fazuľou, ale aj so šošovicou,aj tá je veľmi dobrá.


  • denyany, 23. januára 2013 o 17:01
    helc103,bozulka, vďaka za typ, skúsim uvariť aj so šošovicou, aj tú mame radi a treba ju kratšie variť.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist