Fazuľa na husto s cesnakovým posúchom

monty469 - fotkamonty469, 2. februára 2016
Fazuľa na husto s cesnakovým posúchom
Foto: monty469

Fazuľu môžeme na akýkoľvek spôsob. Tento prívarok je v našej rodine veľmi obľúbený. Zvyčajne si k tomu dáme tzv. hrubú lokšu, ale tento krát Zobraziť celý popisFazuľu môžeme na akýkoľvek spôsob. Tento prívarok je v našej rodine veľmi obľúbený. Zvyčajne si k tomu dáme tzv. hrubú lokšu, ale tento krát som upiekla cesnakový posúch od @kimlo :) Jeho prípravou som "zamorila" celý dom cesnakovou vôňou, ale výsledok stojí za to. Dobrú chuť priatelia !

Suroviny

300 g (biela, tmavá)
1/2 kg
4 strúčiky
1/2 litra
400 ml
100 g
3 ks
3 guličky
cca 2 l
2 PL
Zásmažka:
1 ks
1 čl
1 PL




Postup

  1. 1

    Fazuľu si deň pred varením namočíme.

  2. 2

    Fazuľu dáme variť, pridáme bobkový list, nové celé korenie a údenú slaninu. Ja používam aj kože z domácej slaniny, pre vôňu a chuť (na konci ich vyberiem).

  3. 3

    Keď je fazuľa polomäkká, pridáme zemiaky, soľ, čierne mleté korenie a varíme do zmäknutia. Potom pridáme pretlačený cesnak , 250 ml mlieka a vo zvyšnom mlieku rozmiešame paradajkový pretlak s polohrubou múkou a vlejeme do fazule, premiešame a povaríme. Odstavíme a pripravíme si zásmažku.

  4. 4

    Zásmažka: Na drobno nakrájanú cibuľu osmažíme na bravčovej masti do zlatista. Odstavíme a pridáme červenú mletú papriku. Vlejeme k fazuli. Premiešame a máme hotovo. Podľa chuti dosolíme a okoreníme.

  5. 5

    Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

jack
Ach jáj.Môžem prísť na večeru?Také chute robíš.Ostalo ešte niečo?Mne stačí vytrieť hrniec s posúchom.U mňa máš 5*.mňamka.
monty469
Ešte trochu ostalo,keď chceš tak príď,ale rýchlo!O chvíľu nebude ani posúch,ktorý je super(vďaka@kimlo za recept),ale ani fazuľa.Ďakujem za komentár
branka
prosim vas ako sa ukladaju recepty do mojej kucharskej knihy? neporadite?
nika72
u nás fazuľa na akýkoľvek spôsob ...takže ***** díky uložené
333majky333
Mňáaam.. dobrotka, ja som tam pridala ešte labku klobásky a nakrájala na krúžky.. výborná, ďakujem za inšpi....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia