Fašírky trochu inak (fotorecept)

Fašírky trochu inak (fotorecept)
porzellankaPorzellanka, recept pridal: 22. novembra 2010 19:47Ďalšie jeho recepty

Ked som prvy krat jedla fasirky, ktore urobil moj manzel, nevedela som hned prist na to, preco chutia inak ako moje... Moj muz do masa nepridava zemlu, ale kyslu smotanu. Vyskusajte, budu Vam urcite chutit.

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Pripravime si suroviny: Zomelieme maso, cibulu najemno nakrajame a na malom mnozstve oleja spenime. Nechame trochu vychladnut.
Fašírky trochu inak (fotorecept) - obrázok 1

2

Maso zmiesame s vajickom a smotanou, ochutime cesnakom, solou, korenim, paprikou, majoranom, pridame cibulu a vymiesime.
Fašírky trochu inak (fotorecept) - obrázok 2

3

Vyprazame v rozpalenom oleji po oboch stranach do cervena.
Fašírky trochu inak (fotorecept) - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 4 ľudia (4,8 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • danculka, 22. novembra 2010 o 21:03
    No vyskúšam to ešte som takúto fašírku nerobila.Dávam si do KK.


  • marikasu, 22. novembra 2010 o 22:04
    Znie to zaujímavo, zajtra ich vyskúšam podľa Tvojho manžela k zemiakovému prívarku :-))


  • evanaaa, 22. novembra 2010 o 22:18
    Tiež nedávam pokaždý raz žemlu, a dokonca som skúšala aj so sladkou smotanou. Treba vyskúšať aj s tou kyslou, nech nie je vždy rovnaká chuť.


  • 2010, 22. novembra 2010 o 22:51
    Ja som pridal nedavno s ricottou co je taka verzia talianskeho skoro tvarohu.

    » varecha.pravda.sk/recepty/polpette-purpetti-siciliana/986...


  • alexdidi, 23. novembra 2010 o 05:17
    ja pridávam do fašírok trochu tvarohu,ale vyskúšam aj s tou smotanou,vyzerá to dobre...


  • viedra, 23. novembra 2010 o 07:21
    ja ked robim faširku tak ju obalujem v troj obale skuste su oveľa štavnatejšie ako iba obalované v struhanke


  • sjuz, 23. novembra 2010 o 07:59
    bežne pridávam kyslú smotanu - keď mám chuť:)


  • ocenko, 23. novembra 2010 o 08:49
    urcite vyskusam aj v trojobale mnam


  • coldbery, 23. novembra 2010 o 09:07
    Ja tiež nedávam pečivo....ale so smotanou to skúsim...vždy je dobre obmieňať...aj ten trojobal môže byť dobrý....:-)))


  • duschko, 23. novembra 2010 o 09:31
    Fasirky robim casto, tak trosku zmeny nezaskodi. Vyskusam, uvidim.


  • janazjarku, 23. novembra 2010 o 10:40
    Zaujímavý nápad tá kysla smotanka tá tomu masnejšiemu mäsu môže len pomôcť :-) pochvalu manželovi !!


  • magdula, 23. novembra 2010 o 12:17
    no skúsim, niekedy miesto pečiva dám zemiaky.


  • enss, 23. novembra 2010 o 12:39
    Určite to nie je nič objavné, ale ja občas dávam do fašírky postrúhaný tvrdý syr a vajíčko nepoužívam..


  • viedra, 23. novembra 2010 o 12:48
    no to určite skus ja už inak ani nerobil su oveľa štavnatejšie


  • sbsgabi, 23. novembra 2010 o 13:10
    ja pridávam do fašírky cukinu alebo tekvicu postrúhanú


  • sbsgabi, 23. novembra 2010 o 13:11
    Ale určite vyskúšam


  • nadia56, 23. novembra 2010 o 16:16
    ja pridavam do fasirky namiesto zemle alebo struhanky pomlete ovsenne vlocky


  • piczur, 23. novembra 2010 o 17:31
    Milujem fašírky, tento spôsob tiež skúšam. Ďakujem. Ukladám do KK.


  • tinca, 23. novembra 2010 o 17:47
    zaujímavé, ja by som sa bála, že to bude riedke, ale na pánve sú krásne. Dobrá rada aj trojobal.


  • porzellanka, 23. novembra 2010 o 19:33
    Dakujem za komentare, @tinca , mas novu fotku! Nebude to riedke, nesmies dat tej smotany prilis vela. Na pol kila masa maximalne 200g. ja som dala 150.
    A este - ja tie fasirky neobalujem vobec! iba vyformujem fasirky a hned vyprazam.
    @nadia56 s ovsenymi vlockami som uz tiez robila, vyborne tiez.
    Tieto fasirky sa mimochodom mozu aj pri delenej strave.


  • mojack, 23. novembra 2010 o 20:47
    ...už iba sa zahryznut...mňam,receptik beriem do KK - bez manžela..:-(((


  • ejmepb, 23. novembra 2010 o 21:12
    Fašírky sa naozaj dajú robiť na veľa spôsobov, ja som už asi písala pridávam pomletý varený karfiol a strúhanku s mliekom, ten troj obal by som nedoporučila už som to skúšala nebolo to ono, ja vyformujem v strúhanke a vyprážam, v troj obale je dobrý mletý rezeň so syrom.


  • valeri, 24. novembra 2010 o 10:43
    určite vyskúšam


  • eskofjer, 26. novembra 2010 o 22:46
    Keď už pridávame, tak skúsme pridať na fajnovo postrúhanú mrkvu.
    Na pol kila mäsa aj 10 deko, tiež namiesto žemle.


  • etika, 28. novembra 2010 o 18:09
    mňam,mňam,ja pridávam 1 najemno postrúhané jablko, sú potom vláčnejšie.


  • danila, 3. decembra 2010 o 17:32
    ja fašírky nevyprážam, ale dám ich na plech na papier na pečenie a dám do rúry upiecť, je to rýchle a dobré, a bez oleja, treba vyskúšať


  • 3sandra3, 1. novembra 2011 o 18:53
    fašírky netreba obaliť v trojobale?


  • porzellanka, 1. novembra 2011 o 19:58
    @3sandra3 netreba obalovat vobec, ako pisem vyssie, iba vyformujem fasirky a vyprazam. (preto sa mozu jest aj pri bezlepkovej diete)


  • pello, 5. novembra 2011 o 22:00
    Fasirky som prave dojedol a musim povedat,ze je to o niecom inom ako tie standardne recepty.Osobne som dal 850 g masa a 200 ml smotany,kvalitne som to premiesal a vysledok bol ohromujuci.Na tvarovanie som musel pouzit trochu struhanky,lebo sa strasne lepili na ruky :)


  • majkaj1, 22. novembra 2011 o 08:20
    Mňam, už sa zbiehajú slinky.... idem to dnes vyskúšať a už teraz sa teším na výsledok - pozdravujem manžela, nech vymýšľa recepty aj ďalej... :-)


  • a0ka, 17. septembra 2012 o 10:28
    hmmm...idem vyskúšať-práve som hľadala dajakú obmenu a...ako inokedy...tu ste ma zasa nesklamali :-)


  • risko74, 12. novembra 2012 o 00:46
    no neviem ako sa znesie smotana ako mliecny produkt s masom vo fasirkach,ale treba skusit


  • smejkad, 22. novembra 2013 o 06:03
    toto v blizkej dobe vyskusam :-)


  • hanuska, 22. novembra 2013 o 18:06
    určite vyskúšam, zaujala ma tá kyslá smotana v nich


  • jozka2, 23. novembra 2013 o 01:58
    Tvoje urcite vyskusam .Ja som pridavala aj zemlu aj za dobry Pl kyslej smotany a necham ich postat aby sa to prepojilo a asi po pol hod robim fasirky.Citam tu rozne napady na fasirky.Bola som pozvana k rodine z Litvy na oslavu a tam podavali fairky,bola som sokovana chutou,dnu boli zamiesane slnecnicove semena,skuste,je to cosi celkom ine ako bezne fasirky.


  • jozka2, 23. novembra 2013 o 02:01
    Risko,budes prekvapeny,velmi dobre.Casto robim rezne z mleteho masa,kde pridavam sladku smotanu a nechacam cez noc v chladnicke,masko je vyborne.


  • dandika1, 11. januára 2014 o 23:19
    @porzellanka takuto som este nerobila ,urcite bude chutna ukladam,vyskusam <<<>>>



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist