Bravčové fašírky
Bravčové fašírky

Fašírky so smotanovo-kôprovým dipom fotorecept

remy - fotkaremy, 2. júna 2017
Fašírky so smotanovo-kôprovým dipom (fotorecept)
Foto: remy

Fašírky sú úžasné, dajú sa pripraviť na rôzne spôsoby. Jeden z mojich:

Suroviny

1 kg
1 ks
4 strúčiky
2 ks
1 ks
100 ml
1 ks
 (alebo olej)
Dip:




Postup

  1. 1

    Rohlík nakrájame na malé kocky, polejeme mliekom, v ktorom sme prešľahali vajíčko. Na troške oleja alebo masti si osmahneme cibuľu nakrájanú na drobno, pridáme pretlačený cesnak. Odstavíme a okoreníme čiernym korením, tymianom, majoránom a osolíme. Zmiešame s namočeným rohlíkom.

    Fašírky so smotanovo-kôprovým dipom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso si zomelieme, dva stredné zemiaky nastrúhame, všetko spolu zmiešame so zmesou korenín s rohlíkom. Vytvarujeme guľky a obalíme v strúhanke.

    Fašírky so smotanovo-kôprovým dipom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Fašírky pomaly vysmažíme, ideálne na masti.

  4. 4

    Smotanovo - kôprový dip: Smotanu zmiešame s pretlačeným cesnakom, čiernym korením, vegetou, prípadne korením podľa chuti. Pridáme malú lyžičku horčice a posekaný čerstvý kôpor. Dobre premiešame.

Diskusia k receptu

staflik
Preplácaný dip, tie dochucovadlá sa v ňom musia poriadne klbčiť.
bubaya
Pripájam sa k staflik, je tam zbytočne veľa korenín. Majorán s tymiánom nie je vhodná kombinácia, fašírkam stačí majorán, s tymiánom chutia ako pohrebná kytica. A do dipu by stačil len kôpor, čerstvo pomleté korenie a trocha soli. Ináč fotky veľmi pekné a recept dobre spracovaný. Ale ja som taký minimalista.
remy
Faširky robievam pomerne často. Skúšam rôzne varianty. Odkedy som skúsil s tymiánom, iné nechcem. Tymián dodáva fašírkam výnimočnú chuť pre ktorú ich tak milujem :-)
Čo sa týka dipu: tie dochucovadlá sa veru poriadne klbčia v ňom. Je to zaujímavá chuť, pomer je veľmi ťažké odhadnúť. Z horčice stačí malinká lyžička, tej vegety len štipku, namiesto soli. Treba skúsiť a nájsť ten správny pomer. Ak sa trafíte, bude to stáť za to!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia