Fašírky so smotanou a šťuchanými zemiakmi s mladou cibuľkou (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Mala som chuť na šťuchané zemiaky. Spravila som ich k fašírke.

Postup

  1. Staršie pečivo som pokrájala, zaliala 100 ml kyslej smotany. Mleté mäso som osolila, okorenila, nastrúhala som trochu muškátového orecha, pridala som čerstvú petržlenovú vňať, prelisovaný cesnak, majoránku. Pridala som pečivo namočené v smotane. Mäso som dobre premiešala. Dala som variť zemiaky v šupke so soľou. Zo záhrady som priniesla mladú cibuľku a petržlenovú vňať. Tú budem potrebovať do polievky a do fašírky. Cibuľku som nakrájala na kolieska, opiekla som ju na oleji. K opečenej cibuli som dala trochu mletej sladkej papriky. Uvarené zemiaky som očistila, nakrájala, pridala k udusenej cibulke. Osolila a okorenila som ich. Trochu som ich rozšťuchala.
  2. Z ochuteného mäsa som mokrými rukami odoberala mäso. Sformovala som najprv guľky, tie som obalila v strúhanke. Na doske som guľku stlačila naplocho.
  3. Fašírky som opiekla na oleji do zlatista.
  4. Čerstvý hlávkový šalalát som umyla, natrhala na menšie kusy.
  5. Spravila som zálievku na šalát z asi 0,5 čl medu, soli, 0,5 čl plnotučnej horčice a octu. Pridala som aj olivový olej pár kvapiek. Zálievku som dala na šalát až tesne pred podávaním.
  6. Toto bola bola porcia na obed.
  7. Pohľad na ťahavé ruže.