Fašírky pečené takmer bez oleja

hviezdickaz - fotkahviezdickaz, 9. augusta 2012

Zvykla som si týmto pečením ušetriť dosť času, kedže nemusím stáť pri sporáku a neskôr šetriť aj náš žalúdok ... :)

45-50 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
1 ks
4 strúčiky
1 ks
na obalenie :




Postup

  1. 1

    Pripravíme si fašírkovú zmes : mleté mäso, cibuľu nakrájanú nadrobno, prelisovaný cesnak, strúhanku, mlieko, petržlenovú vňať, vajce, soľ a mleté čierne korenie. Vytvarujeme fašírky, ktoré obalíme v strúhanke. Preložíme ich na plech, na ktorom je olejom vymastený pečiaci papier a dáme piecť. Pečieme pri 200 st., asi po polhodinke znížime teplotu na 180 st. / cca. 45 - 50 min.

    Fašírky pečené takmer bez oleja  - obrázok 1

Diskusia k receptu

izabella929
hviezdička, je to zaujímavé a už to zajtra vyskúšame.-)) dík... šikulka si veru.-)
aroooo
ja som takto piekla tento víkend,plech som vymastila olejom ako pod koláč,dala takto pripravené fašírky na ktoré som ešte kvapla 1-2kvapky oleja a upiekla, boli vynikajúce,nie tak mastné ako vyprážané na oleji, nemusela som nad nimi stáť ...
medulienka122
tak vidíš, aká si šikulka! Aj ja som minule piekla fašírku, ale v celku a mi praskla - vajíčka boli obrovské a mäso to nezvládlo , najbližšie to spravím podľa teba!
danculka
Tak toto robievam aj s rezňami a hlavne z krkovičky,nemá to chybu,super...
sovka62
Odkedy som na Vareche objavila kurča vyprážané na papieri na plechu (mimochodom najlepšie, najšťavnatejšie vyprážané kurča, aké som kedy jedla), robím aj fašírky týmto spôsobom. A veru sú tiež vynikajúce, lepšie ako z panvice.
marianne69
Moja mama strasne nerada pri peci stala,ale co mala robit,ked mala 3 chlapov,skutocnych zrutov doma.My sme inak ako v rure na plechu fasirky,rezne,vyprazane ryby,zavaranie v lete nerobili.U nas sa vsetko co sa dalo robit v rure sa suplo do rury.A pravdou je,ze je to nielen zdravsie,ale hlavne uspora casu je vacsia.ja ani na oleji vyprazane nemozem,keby som aj chcela,je mi tak tazko,ze sa ucim 3 dni jest...
viceroy
Tiež takto vyprážam, skoro všetko. Pekný recept.
afataga
Aj ja uz skoro vsetko robim v rure, fasirky, placky, bedle a idem skusit aj rezne, ja pred vlozenim do rury jedlo pokvapkam olejom a v polovici obratim a tiez kvapnem trochu oleja, celkovo to vyjde asi 1 KL na jednu fasirku, isto je to menej, ako by sa napili na panvici a chut je na nerozoznanie
mataliptak
možem len potvrdiť , že sú takéto fašírky velmi dobré , aj ja takéto robím a už aj moja stará mama tak robila ...
valeri
V nedeľu mám naplánované robiť fašírky zo zajačieho mäska. Recept prišiel v pravú chvíľu.
vovodca
Ak môžem, ja zas nedám dopustit na olivový olej a domácu masť, ktorú si sám spravím, varím každý deň a neviem si predstaviť účet za el. pri takom pečení, zdá sa mi to neekonomické hodinu piecť pár fašírek, kura, či rezňov, možno pre šesť člennú rodinu sa oplatí.
hviezdickaz
@vovodca ,ja tiez pouzivam co najcastejsie domacu vytopenu mast ;-) Dnes sa tak chystam urobit rezne,budu mat premieru ;-) Je to fajn,ze to nie je take mastne,ako pri vyprazani. Dakujem vam vsetkym za komentariky ;-)
astheart
Já nemám ráda karbenátky ve strouhance. Obaluji v mouce. Myslíte, že by to šlo i s těma, které se pečou v troubě?
nika72
ja robím fašírky aj kurča len takto...
janara
ja takto robím rezne - z kuracích prs, vykostených kuracích stehien, bravčového mäsa, ale aj karfiol...takže vítam recepty tohoto druhu..:)
hviezdickaz
@astheart- a ty ked robis fasirky,teda iba obalene v muke,pecies ich normalne na oleji na panvici? To ti asi musi poriadne pripekat,kedze sa mlete maso dost dlho musi piect. Neviem ti poradit,ale myslim,ze by to slo aj na plechu,ale ako to bude chutit len s tou mukou,to si veru nedokazem predstavit... Musis len vyskusat :)
sovka62
@janara , veru áno, aj karfiol, na ten som aj zabudla. A pri ňom je asi úspora oleja najväčšia, veď pri klasickom vyprážaní ho treba v oleji utopiť. A z toho plechu bol veru vynikajúci.
ewa1
Už som ich robila a sú vynikajúce!!!
elixir
Spravím najbližšie podľa tohto receptu. :) Vyzerajú moc fajn.
margaretka28
@hviezdi čkaz, ja robím presne takto isto na papieri a v rúre, kto by to vysmážal.:-) A nedám na ne dopustiť. U nás sa vysmáža iba vianočná ryba a rezne tak dvakrát do roka.:-)
hviezdickaz
@soncya ,vidis,ani to nie je zly napad,mam rada jedla z jedneho hrnca. Inak,mlete masko( fasirky ) som takto este nepiekla spolu so zemiakmi,zatial vzdy iba "nemlete" so zemiakmi. Niekedy skusim podla teba :-)
emmamala
Zajtra by som veľmi rada spravila na obed tieto fašírky z hovädzieho mäsa. Vyzeraju super ale chcem sa spytať že či ich treba počas pečenia obrátit ?? Dakujem velmi pekne za odpoved :-)