Fašírka so syrovou mozaikou

monty469 - fotkamonty469, 23. januára 2016
Fašírka so syrovou mozaikou
Foto: monty469

Dnes som upiekla fašírku trochu inak. Toto je výsledok, nech sa páči.

Suroviny

Fašírka:
1 kg bravčové
3 ks
200 g
200 ml
1 ks väčšia
5 strúčikov
1 ČL
1 ČL cervená
1 ČL
1 PL drvená sušená
1 PL
1 ks na potretie
 na potretie pekáča
1 ČL
Pyré:
600 g
600 g
podľa potreby
2 PL
 podľa chuti
Cibuľové krúžky:
4 ks
 podľa potreby
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Rožky nakrájame na kocky a zalejeme mliekom. Cibuľu nakrájame na drobno, cesnak prelisujeme, syr nakrájame na malé kocky. Potom do misy vložíme cibuľu, cesnak, syr, pridáme všetky koreniny, mleté mäso a rožky (tie pred pridaním zľahka "vyžmýkame").

  2. 2

    Premiešame, vyformujeme dve fašírky (ja si na pracovnú dosku dám trochu strúhanku, formuje sa to potom ľahšie). Potrieme ich vajíčkom, ktoré zmiešame s horčicou. Podlejeme horúcou vodou (100 ml), zakryjeme alobalom a pečieme 50 minút pri teplote 200 °C. Potom dáme alobal preč a zapekáme ešte 20 minút, aby fašírka "chytila" farbu.

  3. 3

    Pyré: zemiaky a zeler nakrájame na kocky. Zalejeme vodou, osolíme a varíme do mäkka (ja som to varila v tlakovom hrnci 10 minút). Po uvarení scedíme, pridáme maslo, mlieko podľa potreby a dochutíme soľou. Na záver to vymixujeme a pyré je hotové.

  4. 4

    Cibuľové krúžky: cibuľu nakrájame na kolieska (jednotlivé kolieska oddelíme tak, aby vznikli tenké krúžky). Obalíme v hladkej múke a vysmážame v horúcom oleji do zlatista (krúžky dávame na papierový obrúsok, aby sme sa zbavili prebytočného oleja). Dochutíme soľou.

  5. 5

    Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

afataga
sekana je isto dobra a ta cibula je mnaaaam :-), pyre ja nemam rada, ale ved priloha moze byt ina, to je kazdeho vec
luss44
fašírka je fajn, robievam podobnú len syr strúham. Tip na takéto cibuľové krúžky mám od bývalej kolegyne, robievala ich mužovi ked sa potrebovala udobriť :)
jack
Super jedlo, najbližšie určite vyskúšam. Pekné foto :) 5*
olinecka
Chutné jedlo len tá cibuľka ,zhorela???krásny dník!!
monty469
@mesiar50 ďakujem

@olinecka ďakujem, a tá cibuľka je trošku viac pripečená, niektoré kúsky. Inak na chuti sa to nijako negatívne neodrazilo :) Pekný deň aj tebe




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia