Pečená bravčová fašírka

Fašírka s medvedím cesnakom pečená vcelku (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Teraz nastal môj čas, že si môžem do sýtosti vychutnať fašírku s cesnakom. Hlávkový cesnak mi robí problémy, ale s medvedím cesnakom si ju môžem vychutnávať.

8
porcií
50 minút
príprava
40 minút
na 200/180 °C

Suroviny

Postup

  1. Bravčové pliecko som umyla, osušila a nakrájala na kocky.
  2. Pomlela na elektrickom mlynčeku.
  3. Medvedí cesnak som umyla,
  4. ...nakrájala.
  5. K mletému mäsu som pridala soľ, korenie, rascu, vyžmýkané rožky, medvedí cesnak.
  6. Napokon som pridala vajíčka a všetko zmiešala.
  7. Formu na srnčí chrbát som vymastila a vysypala strúhankou.
  8. Do formy som vložila mleté mäso.
  9. Rúru som nechala vyhriať na 200 °C, vložila som formu a 10 minút som ju piekla, potom som znížila teplotu na 180 °C a piekla ešte 30 minút. Upečenú fašírku som vybrala z rúry a nechala trocha vychladnúť.
  10. Fašírku som vyklopila na dosku a nechala vychladnúť.
  11. Nakrájala na plátky...
  12. ...a podávala s varenými zemiakmi a mrkvovým šalátom. Zdobila som jedlými kvetmi sirôtky. Prajem vám dobrú chuť.